Liverpool nesten helt uten scousere

«The Scouse Connection» er nesten helt borte – og Connor Randall er nå den eneste gjenværende scouseren som har spilt tellende kamper.

5. aug 2016 kl 20.49 Lars Frøsland

I dag kom bekreftelsen på at Jon Flanagan lånes ut til Burnley for hele den kommende sesongen. Noen spekulerer i om dette er starten på slutten for Flanagans Liverpool-karriere, mens andre mener han fortsatt har en fremtid i klubben.

Uansett betyr Flanagans låneopphold at Connor Randall er eneste gjenværende scouser, med tellende kamper bokført. Randall er fra Kirkby, og dialekten avslører raskt at dét er i Liverpool. Han fikk sin debut forrige sesong, og høyrebacken fikk til sammen syv opptredener.

Det er også noen spennende unggutter som er fra Liverpool. Mest aktuell er nok Trent-Alexander Arnold. Han har fått stor tillit i pre-season, og regnes som aktuell som backup når sesongen starter for alvor. Arnold har imponert mange, og kanskje blir han den neste store scouseren.

Trent Alexander-Arnold har en fantastisk sjanse til å slå igjennom som profesjonell.Steven Gerrard
SCOUSE CONNECTION:
SCOUSE CONNECTION:  Liverpool-legenden Steven Gerrard var born and bred scouser. Foto: Propaganda

Uten lokale helter

I løpet av få år har Liverpool mistet sine lokale bautaer, uten å være i nærheten av å erstatte dem. Det er ikke lenge siden Steven Gerrard og Jamie Carragher ledet Liverpool år inn og år ut. Gerrard med kapteinsbindet rundt armen, Carragher som lederen i forsvaret.

Før det var det en rekke profiler med lokal tilknytning. Michael Owen, Robbie Fowler, Steve McManaman, Jason McAteer og John Aldridge for å nevne noen.

Det er slettes ikke bare Liverpool som har få spillere med lokal tilhørighet. Globaliseringen av fotballen og pengene i Premier League har medført at mange klubber henter spillere, i stedet for å satse på egne akademispillerne.

Arsenal spilte som kjent kamper uten en eneste engelskmann på laget.

Går Jon Flanagan samme vei som Martin Kelly? En lokal unggutt som først grep sjansen, men slet med å imponere nok til å fortsatt satses på. Blir Liverpool et lag snart helt uten scousere?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]