– Må bevise at det var en god idé

Nå venter ilddåpen etter forsterkningene i sommer. Jürgen Klopp er godt fornøyd med å ha beholdt stammen i laget.

14. aug 2016 kl 10.41 Marius Rabben

Omtrent ti måneder etter ansettelsen skal Klopp nå ta fatt på sin første hele sesong som Liverpools manager, og en vrien bortekamp mot Arsenal venter i ligaåpningen i ettermiddag.

49-åringen har signert hele sju spillere i løpet av tiden på Merseyside, men er samtidig klar på den røde tråden fortsatt er til stede ettersom klubbens mest sentrale spillere er blitt værende.

– Dette er den kvalitetsøkningen vi ønsket, forteller Klopp, ifølge Liverpool Echo.

En rekke spillere er også frigitt eller solgt, og med et eventuelt salg av Christian Benteke vil klubben omtrent gå i null denne sommeren. I tillegg til januarkjøpet Marko Grujic har to keepere, to midtstoppere, én midtbanespiller og én angriper kommet inn.

Sadio Mané, som kostet 30 millioner pund fra Southampton, er den dyreste, etterfulgt av Gini Wijnaldum til 23+2 millioner pund. Loris Karius og Ragnar Klavan kostet totalt 8,9 millioner fra Bundesliga, mens Joël Matip og Alex Manninger kom gratis.

– Dette vi mente

– Vi hadde kvalitet, men vi hentet inn forskjellige egenskaper, med Sadio, med Gini, med Joël og Ragnar. Man vet mer om disse spillerne fra før, vel, kanskje ikke altfor mye om en 30-årig midtstopper, men han er veldig solid, og sånn er det.

– Joël hadde noen få skadeproblemer, men er nå på veldig god vei. Loris, som man så før han brakk hånda, er en veldig god målvakt. Så det har vært bra.

STORKJØP:
STORKJØP:  Sadio Mané er den dyreste spilleren Liverpool har hentet i sommer. 24-åringen er med på å heve kvaliteten til laget, mener Klopp.

Liverpool-manageren er godt fornøyd med det som er oppnådd så langt i overgangsvinduet.

– Det var dette vi mente da vi sa «bygge videre på forrige sesong», så nå må vi bevise at idéen vår var god, sier Klopp.

Mot Arsenal må Liverpool bryte en liten barriere for å ta tre poeng. I løpet av 13 kamper på Emirates i London har merseysiderne nemlig bare vunnet én gang – tilbake i 2011.

Ønsker ikke å «slippe» europacuper

Klopp sier det er mange veier til et ligagull, og påpeker at han som Dortmund-manager vant Bundesliga etter en svak åpningsperiode på sesongen.

– Jeg tror den beste måten er å starte perfekt, være fantastisk midtveis og ha en avslutning i verdensklasse. Det er en ny strategi!

Fraværet i europacupene gir Liverpool en fordel i form av mindre belastning og betraktelig mer treningstid mellom kampene enn forrige sesong, men det er ikke en situasjon Klopp ønsker å befinne seg i.

– Det er absolutt ingenting bra ved å ikke være i Europa, kun at vi har mer tid til å forberede oss til neste kamp, sier han.

– Er det den eneste måten å være suksessfulle på? Nei? Så gjør de riktige tingene i de riktige øyeblikkene. Vær ordentlig forberedt og utnytt situasjonen når man må ha friskere ben enn det andre laget.

Regjerende ligamester Leicester nøt den samme fordelen på veien mot eventyrgullet i mai.

– Leicester hadde tre uker ferie i løpet av sesongen. Jeg husker jeg leste at Ranieri ga dem en uke fri mens vi hadde fire kamper! Da vi møtte dem etter jul, tror jeg vi hadde hatt rundt 13 kamper og de fem (siden forrige møte). Det var helt utrolig. Det var en enorm fordel forrige sesong.

– Hørte ut som en god idé for noen måneder siden

Nå går Liverpool inn i en ny sesong bare åtte dager etter å ha knust Barcelona foran nesten 90 000 på Wembley. Sist søndag var opplevelsen imidlertid ikke like god.

VILLE SKYLDE PÅ KATTEN:
VILLE SKYLDE PÅ KATTEN:  Klopp erkjenner at det ikke var helt som først planlagt da flere måtte på banen i to kamper på to dager forrige helg.

I timene etter Barcelona-kampen dro de røde rett til Tyskland for å møte Mainz, hvor Klopp tidligere har vært spiller og manager, i sommerens siste treningskamp. Det endte med 0–4.

– Mainz hørtes ut som en god idé for noen måneder siden, forklarer Klopp.

– Vi hadde tilbud om begge kampene, og jeg tenkte at vi kunne gjøre det. Vi ville ha nok spillere innen da, vi kan spille med to forskjellige lag, men det kunne vi åpenbart ikke.

I stedet fikk flere spillere «fylt» opp 90 minutter med det de manglet fra Barça-kampen. Noen spilte én omgang i begge kamper, mens andre fikk rundt 20 minutter i den ene og 70 i den andre.

– Da vi ankom Mainz klokka 2 om morgenen, tenkte jeg «hvem hadde denne idéen?» Jeg kunne ikke skylde på noen. Jeg forsøkte å legge skylden på en katt, men det var ikke hans avgjørelse. Så vi må selvfølgelig bygge videre på det.

Premier League-åpningen mellom Arsenal og Liverpool sparkes i gang klokka 17.00 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]