– Matip er fortsatt bare på 70-80 prosent

Jürgen Klopp sier det ikke var planlagt at Joël Matip skulle spille mot Tottenham.

29. aug 2016 kl 09.08 Arve Vassbotten

Joël Matip fikk sin seriedebut mot Tottenham på grunn av at Ragnar Klavan slet med en liten kneskade. Klopp innrømmer at det egentlig ikke var i hans planer at Matip skulle startet kampen.

– Han er ikke hundre prosent i form ennå. Det var ikke planlagt at han skulle spille mot Tottenham. Han har hatt en god pause, hatt en liten operasjon, fjernet en liten skrue fra beinet, og det var noen komplikasjoner, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Han er en høy gutt. De trenger rytme, de trenger å være i god fysisk form og han er bare på 70-80 prosent, sier Klopp og mener man kunne se underveis i kampen at midtstopperen mangler litt på kraften i headingene og forsvarsspillet.

Fortsatt optimistisk

Etter tre kamper av sesongen plages Klopp fortsatt av tapet mot Burnley, men han føler fortsatt laget er i riktig utvikling med en seier, en uavgjort og ett tap.

– Jeg vet ikke hvor nær vi er der vi ønsker å være, og jeg vet ikke hvor vi kan ende til slutt, sier Jürgen Klopp.

– Vi må holde på vår naturlige styrke, det høye presset når vi forsvarer oss, kontringsfotball og alt det. Det er en utfordring å få til alt i hver kamp. Men vi liker å ha denne utfordringen, så vi er veldig optimistiske når det kommer til vår måte å gjøre det på. Med fire poeng føles ikke alt perfekt. Selvsagt var det heller ikke perfekt, men vi er på god vei, sier Klopp.

– Vi trenger ikke å forandre alt. Jeg kan se at vi jobber sammen og at vi virkelig har utviklet mye i hvordan vi spiller. Men vi kunne fortsatt gjort ting bedre, selv mot Tottenham, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]