Klopp møtte pressen fredag:– Matip er skadefri

Klokka 15 i ettermiddag holdt manager Jürgen Klopp en pressekonferanse i forbindelse med Barcelona-kampen lørdag kveld.

5. aug 2016 kl 14.37 Marius Rabben

Det er en drøy uke igjen til Premier League-start, og Liverpool skal spille sine to siste for sommeren treningskamper denne helga – mot Barcelona lørdag og Mainz søndag.

Klopp pratet med pressen på Melwood klokka 15 i ettermiddag.

Om pre-season:

– Jeg er ikke helt sikker på om jeg er glad. Forvetningene mine er veldig høye. Jeg ønsker å gjøre ting perfekt, og på grunn av skadene var det ikke det. Jeg er tilfreds, men ikke fornøyd. Vi må fortsatt trene mer.

Om Matip:

Manageren bekrefter at Joël Matip er skadefri, og stopperen kan spille mot enten Barcelona eller Mainz.

– Joël Matip er tilbake i trening, og jeg håper han kan spille en kamp denne helga.

Om salg og kjøp:

– Vi får se hva som skjer, svarer han om Christian Benteke.

– Hvis noen ønsker en spiller av oss, så må de betale fordi vi kun har bra spillere. Vi gir ikke vekk noen gaver.

– Vi har mange spillere, men det er ikke ennå, og til slutt tror jeg ikke vi kommer til å ha 30 spillere.

– Siste ord blir sagt 31. august. Frem til da må man være forberedt på å gjøre noe, enten i form av salg eller kjøp. Men jeg er fornøyd. Stallen er god.

Manageren legger til at skader i forsvaret kan åpne opp for handling.

– Vi er nødt til å se hva som skjer når det gjelder skader. Man må være klar for å finne en løsning. Én eller to ting kan skje.

Om Sakho:

Mamadou Sakho ble sendt hjem fra USA etter å ha brutt noen regler under treningsleiren.

– Det er ingenting å si. Hvis vi to har hatt en samtale, så er den mellom oss. Nå er vi tilbake. Mama driver med rehabiliteringstrening. Dette er en historie i mediene som aldri tar slutt.

Om Benteke:

– Jeg tror Christian også har sagt at det gir mening å dra til en annen klubb, men han er fortsatt en glimrende spiss.

– Hvis det er klubber som ønsker en spiss fra oss, må de komme med ordentlige tilbud og ikke håpe på noe annet. Vi finner en løsning.

Om topping av laget mot Barça:

Klopp påpeker at laget som starter mot Barcelona lørdag, ikke nødvendig er det laget som starter mot Arsenal i Premier League-åpningen.

– Døra er åpen. Det er ingenting som er bestemt ennå. Det avhenger av alt mulig: hvem som har spilt før, hvor ofte noen har spilt sammen, hva som passer og sånne ting.

– Hvis en spiller viser at han er skuffet over å ikke starte mot Barcelona i kampen mot Mainz, er det den første feilen han kan gjøre.

– Alt handler om laget: hvem som får starte, hvem som får spilletid. Noen spillere har bare vært tilbake i ti dager, så Barcelona-kampen kommer ganske tidlig.

– Jeg ønsker å se potensialet til spillerne, hvordan de ligger an med tanke på det fysiske for øyeblikket, arbeidsmoralen, noe som har vært veldig bra på trening.

Om øvrige skader:

Marko Grujic er tilbake i normal trening etter hodeskaden i USA.

– Vi måtte vente med Marko til legen ga ham grønt lys. Skaden var ikke altfor alvorlig, men vi bruker hjernen vår, og det gjør han i fotballen også!

– Han var tilbake i går. Joël har trent i noen dager. Lucas (Leiva) er fortsatt ikke tilgjengelig, og Joe (Gomez) det samme, selvfølgelig.

Om Barcelona og Mainz:

– Dette blir bra, det er hektisk, men man må lage spesielle situasjoner. Vi må være klare. Barcelona er veldig gode. Det blir en skikkelig test; de kan fortsatt spille fotball.

– Jeg er ganske sikker på at kampen mot Mainz, når det gjelder intensitet, blir tøffere enn Barcelona. Dette er en stor kamp for dem.

Klopp tilbrakte hele sin spillende karriere i Mainz, og tok senere over klubben som manager. Assistenttrener Zeljko Buvac var også i den tyske klubben.

– Jeg elsker Mainz. Jeg har snakket om det noen ganger, men det var en spesiell tid. Vi lærte alt mulig, spesielt jeg, der. Vi måtte begynne ved å se hva andre gjorde.

– Vi har fortsatt mange venner der. Det er en flott historie, men noe man kan tenke over en annen gang. Dette er ikke øyeblikket for å dagdrømme. Forhåpentlig blir det fint for fansen, og begge lag kan gjøre sitt beste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]