Mignolet glad for å ha Matip i midtforsvaret

Simon Mignolet synes Joel Matip har glidd fint inn i forsvarsrekka til Liverpool.

28. aug 2016 kl 17.14 Einar Kvande

Matip gjorde en god figur i sin Premier League-debut mot Tottenham, og sommersigneringen fra Schalke fungerer godt i tospann med Dejan Lovren.

– Jeg synes Joel var strålende, sier keeper Simon Mignolet til Liverpool Echo.

– Han beholdt roen, og gjorde jobben sin veldig bra. Hans fysikk er god å ha. Han vant duellene i lufta, og brukte ballen fornuftig, fortsetter målvakten.

– Spurs spiller ikke mange lange baller, men mot lag som gjør det blir han veldig viktig. Han kan bli en nyttig spiller for oss.

– Alle de nye spillerne har gjort en veldig god jobb så langt. De har styrket troppen, og alle jobber godt sammen. Vi har en felles forståelse, og spiller som et lag, mener Mignolet.

– Vi hadde fortjent alle tre poengene

Belgieren mener at Liverpool burde ha reist fra White Hart Lane med tre poeng i bagasjen.

– Begge lag spiller fotball med høy intensitet, noe som er strålende å se. Det er tøft for spillerne å spille på den måten i 95 minutter, men det er hva vi gjør. Vi spilte ballen fornuftig ut bakfra, og la press på forsvaret deres.

– Vi har kommet langt siden managerens første kamp her i oktober. Om det var et lag som fortjente alle tre poengene, så var det oss. Vi er skuffet over at vi bare fikk med oss ett poeng.

– Spesielt i første omgang skapte vi mange sjanser. Målvakten deres hadde en god kamp.

– Tottenham er et veldig godt lag, men i første omgang burde vi ha gjort mer enn ett mål, før de kom inn i kampen igjen.

To spillere gikk etter samme ball

Om baklengsmålet som kom har Mignolet følgende å si:

SCORING
SCORING  Danny Rose traff ikke rent, men klarte likevel å sette ballen bak Simon Mignolet.

– Det var et innlegg, og to spillere gikk for samme ball, og vi var uheldige at ballen landet i beina til Danny Rose ved bakre stolpe. Han traff ikke rent, men ballen gikk inn likevel. Det var veldig skuffende.

– Hadde vi fått med oss tre poeng, ville vi hatt seks av ni mulige, og alle ville ha sagt at vi har fått en god start.

Ser frem til å spille på Anfield igjen

Nå skal Mignolet slutte seg til den belgiske landslagstroppen i forbindelse med VM-kvalifiseringskampene mot Spania og Kypros, som spilles henholdsvis 1. og 6. september. Men keeperen ser allerede frem til årets første hjemmekamp med Liverpool, mot Leicester den 10. september.

– Det er ikke lett å spille tre bortekamper på rad i Premier League. Tottenham har ett poeng mer enn oss, men de har spilt to hjemmekamper. Fire av seks poeng fra bortekampene mot Arsenal og Tottenham – to store motstandere – er bra.

– Kampen i Burnley var ikke av de beste, men vi kan likevel ta med oss mye positivt fra disse tre kampene. Vi ser alle frem til å spille på Anfield igjen. Jeg har ikke sett den nye Main Stand ennå, men jeg har hørt den ser imponerende ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]