Tre kjappe:Milner eller Moreno, og hvem starter på topp?

Redaksjonen diskuterer hvem som skal spille venstreback og spiss mot Burnley, og tar for seg gleder og frustrasjoner etter ligapremieren.

19. aug 2016 kl 16.28 Einar Kvande

Tror du Jürgen Klopp finner plass til Daniel Sturridge i startelleveren mot Burnley?

Arild Skjæveland:
Eg hadde i utgangspunktet sett for meg same lag, men viss Daniel er 100 prosent igjen så ser eg gjerne at han finn plass til han no som det er usikkerhet rundt Sadio Mané sin skulderskade. Eg er veldig begeistra for Divock Origi, men trur eg føretrekk Daniel Sturridge akkurat i denne.

Tore Hansen:
Nei, jeg tror det blir samme oppstilling fremover som sist – dersom skaden til Mane er kortvarig. Sturridge virker fortsatt for skjør og det blir lite kontinuitet i spillet. På sitt beste er han uten tvil en av de beste spissene i Premier League, men jeg er spent på hvor lenge tålmodigheten til Klopp varer. Foreløpig tror jeg vi må sette vår lit til brassene, Mane og Lallana fremover på banen. Ings er muligens på benken og får kanskje noen minutter mot sine gamle lagkamerater. Ingenting hadde gledet meg mer enn hvis Daniel Sturridge hadde kommet skikkelig i gang igjen. Han fullførte vel mer eller mindre pre-season, men det henger fortsatt et stort spørsmåltegn over hans karriere.

Marius Rabben:
Med forbehold om at Mané ikke rekker kampen, tror jeg Sturridge erstatter ham i lagoppstillingen. Det er nok ganske jevnt mellom ham og Origi, og jeg tipper at den som starter byttes ut for den andre i 2. omgang, men fra start blir det ventelig veldig lite bakrom på Turf Moor, noe som kan passe Sturridge best.

Hvem bør starte på venstrebacken på Turf Moor, Alberto Moreno eller James Milner?

Arild Skjæveland:
Eg trur ikkje eg tør skriva noko anna enn James Milner på den, då han virkar som det tryggaste valet. Alberto Moreno såg diverre ut til å ha fortsatt der han slapp forrige sesong. No var ikkje 1-0 scoringa på søndag hans feil, men det er noko med måten han går inn på, og han kan ikkje stolast på for augneblinken. Eg går for det trygge og seier Milner.

Tore Hansen:
Det er vanskelig å argumentere sterkt for Moreno etter kampen på Emirates. Slik dette transfervinduet har blitt virker det som at «poteten» Milner skal dekke opp på høyre og venstreback. Personlig synes jeg han hadde en veldig bra andre halvdel av sesongen, men det er likevel vanskelig å se ham i en fast posisjon på midtbanen lenger. Jeg håper Milner starter lørdag. Det blir litt saftey first. Kjedelig muligens, men jeg tror Moreno har godt av et par runder på benken. Samtidig nesten litt utrolig at en klubb av denne størrelsen ikke kan finne en skikkelig venstreback.

Marius Rabben:
Som én av tilsynelatende få ville jeg gått for Moreno igjen. Mye fordi jeg forventer at Liverpool ikke lar seg bli spilt lave. Bak noen grove feil er Moreno den forsvarsspilleren som skaper flest sjanser fremover i Premier League, og mot Burnley tror jeg i tillegg det er en fordel å ha hurtigheten hans tilgjengelig ved kontringer imot. Det vil nok ikke være radikalt annerledes med Milner der, men på en god dag er Moreno bedre i den posisjonen.

Hva gledet deg mest, og hva frustrerte deg mest, i ligaåpningen på Emirates?

Arild Skjæveland:
Eg må innrømma eg var litt skuffa etter dei første 45 - før frisparket kom. Eg hadde forventa eit Liverpool-lag som gjekk ut i hundre, så det var like gledeleg då dei først gjorde det, i andre omang. Dei første 20 minuttane der var ekstreme! Eg må vel og trekke inn Alberto Moreno - at han framleis er så uforsiktig, etter den Europa League-finalen.

Tore Hansen:
Mane! Farten, teknikken og teften foran mål imponerte meg stort. Det virker endelig som vi har fått inn en spiller som er bedre enn de vi har gitt slipp på de siste par vinduene på den plassen. Generelt synes jeg alle de nye gjorde sine saker bra. Det er viktig at nye spillere kan løfte oss, og det tror jeg alle de nye signeringene kan bidra til. Ellers er det jo frisparket til Coutinho og starten på andre omgang som det blir snakket om. Fortsatt early days, men betryggende å se noe av varemerket til Klopp preget laget og spillet allerede i første kamp. Spørsmålet er kanskje balansen på midtbanen? Hva er den beste kombinasjonen sentralt når Can er tilbake i slag? Vi må i tillegg finne en defensiv trygghet og et satt forsvar. Nå synes jeg laget tok seg bra sammen etter to raske Arsenal-reduseringer, men i perioder ble det veldig åpent bakover.

Marius Rabben:
For min del var det mest oppløftende å se at prestasjonen i Barcelona-kampen ikke var noe engangstilfelle. De raske kombinasjonene, angrepsspillet og målene rett etter pause mot Arsenal viste at noe virkelig er på gang. Men samtidig var det frustrerende å se hvor lang tid det tok før de fikk et grep på kampen. Arsenal fikk ofte trille ballen seg imellom langt inne på Liverpools halvdel, og den lille kollapsen etter 4–1 minner igjen om at spillerne fortsatt må bli bedre til å styre kamper med ballen i laget, ikke bli stående med ryggen mot veggen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]