Møter klubben han var lånt ut til

Pirelli Stadium er kjente jaktmarker for en av Liverpools spillere.

23. aug 2016 kl 08.47 Einar Kvande

Kevin Stewart var lånt ut til Burton Albion fra Liverpool for halvannet år siden. Den gangen var The Brewers i League Two. I kveld kan han komme til å spille mot gultrøyene i helrødt.

– Det blir fint å hilse på noen gamle kjente. De har en ny manager siden jeg var der, men det blir likevel fint, sier Stewart til Liverpool Echo.

Fremgang

Midtbanespilleren advarer mot Burton-spissen Stuart Beavon.

– Han er som en rotte inne i feltet. Han er alltid der, sier Stewart.

– Da jeg var i Burton skjønte jeg at klubben kom til å få fremgang. De hadde noen veldig gode spillere, som var sultne på suksess. Spillere med ambisjoner ut over å spille i League Two og League One. De ønsket fremgang, og de fikk det.

MOT LIVERPOOL
MOT LIVERPOOL  Kevin Stewart i aksjon for Tottenham Hotspur mot Cameron Brannagan og Liverpool i en kamp i U21 Premier League på Langtree Park i oktober 2013.

Fremgang har også Kevin Stewart selv hatt, siden dagene i League Two, og ikke minst siden han ble frigitt av Tottenham for et par år siden. Stewart var høyreback på den tiden, da han ble oppringt av Alex Inglethorpe, som var i Spurs for han begynte å jobbe ved Liverpools akademi. I Liverpool ble London-gutten omskolert til midtbanespiller, og forrige sesong spilte han 11 kamper for førstelaget og skrev i februar under på en ny fireårskontrakt.

– Det har gått veldig bra, innrømmer han.

– Jeg er i troppen, men jobber fortsatt for å bli et fast førstevalg, legger han til.

Gjennombruddet


Da Jürgen Klopp kom til Liverpool i fjor høst var Stewart på et sesonglangt låneopphold hos Swindon Town i League One. På det tidspunkt jobbet han seg tilbake fra en kneskade. I januar ble han hentet hjem av Klopp, og fikk sin Liverpool-debut mot Exeter i FA-cupens 3.runde.

– Det var overraskende. Jeg var ikke sikker på om noe slikt ville skje. Jeg fikk spilletid når jeg minst ventet det egentlig, for jeg hadde vært skadet og det var meningen at jeg skulle være i Swindon ut sesongen. Så det var uventet, men veldig bra for meg.

– Klopp ga meg en sjanse. Han ga mange andre spillere sjanser også. Flere av de som hadde vært lånt ut kom tilbake. Spillere i andre klubber får ikke de sjansene han ga oss forrige sesong.

Målene

Kevin Stewart har kommet langt siden han ble frigitt av Tottenham, men målene hans er fortsatt de samme.

– Jeg tar mål av meg til å bli fast inventar på laget her i Liverpool, og så spille landslagsfotball og gjøre det bra med klubben, noe som inkluderer å spille i Champions League. Alt det en spiller ønsker seg egentlig.

– Selv da jeg var ute på lån var målene de samme som nå. Jeg er bare kommet litt lenger i utviklingen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]