Ni røde på skadelisten

Liverpool har en rekke spillere på skadelisten. Noen returnerer snart, mens flere mister sesongstarten.

2. aug 2016 kl 08.59 Lars Frøsland

Pre-season ser ut til å bli et aldri så lite skademareritt for Jürgen Klopp og Liverpool - og oppkjøringen er i sterk grad preget av alle som må se kampene fra sidelinjen.

Da Liverpool reiste til USA var det fire navn på skadelisten, deretter har skadene kommet på løpende bånd, og nå er det ytterligere fem navn på listen.

BRUDD:
BRUDD:  Loris Karius er ute om lag to måneder etter han fikk et brudd i hånden. Foto: Propaganda

LORIS KARIUS pådro seg et brudd i hånda under møtet med Chelsea i California. Keeperen mister definitivt sesongstarten.

OVIE EJARIAfikk seg en smell i kampen mot Chelsea, og spilte ikke mot AC Milan eller AS Roma. Det skal trolig dreie seg om en lyskestrekk, og han kniver om å rekke sesongstarten.

DIVOCK ORIGImåtte stå over kampen mot Roma grunnet en lyskeskade. Det skal ikke være noe alvorlig, men det er ikke kommet noen tidsramme på skaden.

ALBERTO MORENOble skadet i oppgjøret mot Roma. Spanjolen fikk en skade på baksiden av låret. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men Klopp sa etter kampen at han tror det handler mer om et slag enn en strekk. Hvorvidt venstrebacken er klar til sesongstart, gjenstår å se.

MAMADOU SAKHOmister åpningen på sesongen, som sliter med en skade i akillesen. Det er en gammel skade som tvinger midtstopperen på sidelinjen. Sakho fikk skaden i siste halvdel av forrige sesong, og har siden stått over enkelte treninger på grunn av plagene. Nå har det medisinske støtteapparatet beordret stopperen til å hvile foten - midt i sesongoppkjøringen.

UTSATT COMEBACK:
UTSATT COMEBACK:  Joe Gomez fikk nesten hele forrige sesong ødelagt med skader. Unggutten var egentlig klar til comeback, men må tilbringe mer tid på sidelinjen.

JOE GOMEZvar nær ved å returnere til full trening etter den langvarige kneskaden, men pådro seg nylig en akillesskade. Det er uvisst nøyaktig når forsvarstalentet returnerer, men han mister sesongstarten.

JOËL MATIPfikk en smell i ankelen, og måtte gå av banen et par minutter før treningskampen mot Wigan var slutt. Akkurat når nyervervelsen er klar, vites ei, men Klopp bekrefter at Matip rekker seriestarten.

LUCAS LEIVA pådro seg en hamstringskade i treningskampen mot Huddersfield. Brasilianeren, som linkes bort, ventes å miste sesongstarten.

MARKO GRUJICfikk hjernerystelse da han skallet sammen med Chelseas Bertrand Traore like før pause under treningskampen mot Chelsea. Grujic ble umiddelbart fraktet til Huntingdon Memorial Hospital. Han led av hukommelsestap etter stjernesmellen, men ble utskrevet av sykehuset etter en CT-scan. Grujic rekker trolig sesongstart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]