– Samarbeidet med Dejan fungerer bra

Joel Matip synes han fungerer bra i tospann med Dejan Lovren i Liverpools midtforsvar.

24. aug 2016 kl 14.57 Einar Kvande

Liverpool holdt buret rent for første gang denne sesongen da duoen spilte sammen i 5-0 seieren over Burton Albion i ligacupens 2. runde.

– Jeg liker å spille ved siden av Dejan, sier Matip til Liverpool Echo.

– Han er en veldig god spiller. Jeg håper vi skal få et godt samarbeid, legger han til.

– Jeg synes vi forstår hverandre godt allerede. Noen ganger sikret han for meg, og andre ganger var det jeg som sikret for ham.

– Vi spilte sammen også i begynnelsen av preseason, og jeg tror dette skal bli bra.

– Herlig å være skadefri

25-åringen fikk en vanskelig start på tilværelsen i Liverpool, da han måtte kaste inn håndkledet under preseason med smerter i høyre fot. Dette var linket til noen skruer han fikk fjernet fra foten i mai. Smertene holdt ham ute av trening i tre uker under preseason. Han spilte ikke noen av kampene under Liverpools tur til USA, og dermed snek Ragnar Klavan seg foran Matip i stopperkøen når Premier League ble sparket i gang.

SKADEFRI
SKADEFRI  Men Joel Matip er fortsatt et stykke unna å være 100% i form.

– Det var herlig å spille igjen etter å ha vært ute med skade. Jeg hadde trengt den treningen jeg gikk glipp av under preseason, så det var frustrerende for meg. Jeg håper jeg slipper mer trøbbel med foten nå. Den føles i alle fall mye bedre.

– I går spilte jeg 90 minutter uten noen form for problemer, og det er et godt tegn for meg. Jeg trenger litt tid til å komme 100% i form, men jeg nærmer meg.

Første "clean sheet" siden februar

Vi må faktisk helt tilbake til Europa Leauge-kampen mot Augsburg i februar for å finne sist Liverpool holdt buret rent på bortebane. Derfor var gårsdagens resultat i Burton svært kjærkomment.

– Det er fortsatt ting som må bli bedre, men det var viktig å vinne etter det som hendte i Burnley, sier Matip.

– Vi har mye angrepsstyrke i troppen, og det var hyggelig å se at Divock, Daniel og Roberto kom på scoringslisten alle sammen.

– Forsvarsspillere liker ikke å slippe inn mål, så å holde buret rent er noe jeg er godt fornøyd med. Men vi må fortsatt forbedre våre defensive kvaliteter.

– Nå må vi bygge videre på dette resultatet. Tottenham er et godt lag, men vi har også mange kvaliteter. Det blir en god kamp på lørdag, spår Matip.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]