Selvtillit foran møtet med Liverpool

Åpningen på sesongen gikk ikke som planlagt, men Burnley-spillerne går inn til hver kamp med troen på seier.

20. aug 2016 kl 09.42 Marius Rabben

En sen nettkjenning imot sørget for sure 0–1 mot Swansea hjemme sist lørdag. Nå venter Liverpool på samme bane.

– Jeg mener vi burde fått noe forrige helg, og ville trolig gjort det hvis det ikke var for en dommeravgjørelse, sier manager Sean Dyche, ifølge Burnleys nettsider.

Jakter på første PL-seier over Liverpool

– Men slik er realiteten i Premier League, legger han til.

Manageren påpeker at laget sitt må lære av feilene foran «nok en stor utfordring». Burnley jakter nemlig på sitt første Premier League-poeng mot Liverpool.

Sist lagene møttes på Turf Moor, på Boxing Day i 2014, vant merseysiderne 1–0, og senere samme sesong endte det 2–0 til Liverpool på Anfield.

I løpet av totalt fire møter i Premier League står Burnley, som forrige sesong vant Championship, foreløpig uten scoring mot Liverpool, og har elleve innslupne.

– Liverpool billigste spiller koster sikkert mer enn vårt rekordkjøp, men vi føler vi er en sterk enhet og bra lag, fortsetter Dyche.

Tror på seier i alle kamper

Spillerne gleder seg til «en ny storkamp» i Premier League, forteller den anvendelige venstrebacken Stephen Ward til samme nettsted.

– Enhver kamp er vanskelig, og det blir ikke særlig vanskeligere enn mot Liverpool. Vi jobbet veldig hardt for å komme til denne ligaen, så vi går inn til hver alle kamper med riktig mentalitet og troen på at vi kan vinne.

– Vi lærte mye sist vi var i denne ligaen, og mange i stallen har fått smake på Premier League-fotball. Tar vi poeng så tidlig som mulig, vil det love bra for en god sesong.

Gjennom historien har Liverpool faktisk bare vunnet 13 ganger over Burnley borte på 47 forsøk. De vinrøde har til sammenlikning 22 seire.

Defour kan starte

Før kampen er Burnley forsterket med den belgiske landslagsspilleren Steven Defour, som kostet 7,5 millioner pund fra Anderlecht.

Dyche forklarer at 28-åringen har brukt uka inn mot oppgjøret til testing og trening.

– Vi har sett på Steven denne uka, og vi skal sjekke tallene hans. Han har spilt fire kamper og er generelt i god form, men det som kreves for å spille i Premier League, kan være betydelig annerledes.

– Som alle vet, har jeg stor tro på å bruke spillere når de faktisk er klare, ikke bare kaste dem inn fordi vi kan. Vi gjorde det veldig bra med Joey Barton på dette tidspunktet i fjor, i et liknende scenario, og det samme gjelder Jon Flanagan for øyeblikket.

Ingen Flanagan

Regelverket hindrer Flanagan, som ikke var med i troppen forrige helg, fra å debutere i dag ettersom man ikke får spille mot utlånsklubben i Premier League.

I stedet har scouseren vært på banen for Burnleys U23-lag denne uka.

– Han kan av åpenbare grunner ikke spille, men han spilte heller ikke mye for Liverpool under pre-season, så vi forsikrer oss om at han får spilletid nå, sier Dyche.

– Steven er mye nærmere, og han kan kanskje starte, men jeg har ikke tatt den avgjørelsen ennå.

Selv om sesongen startet uten poeng, sier backen Ward at man ennå kan føle selvtilliten rundt Turf Moor etter opprykket.

– Det er en real tro på at vi fortjener å være her, og vi er her grunnet egne prestasjoner, så vi må gripe ting med begge hender. Jeg tror ikke det var mange nerver (forrige lørdag), og vi ser virkelig frem til utfordringen som venter.

Avspark er klokka 16 i ettermiddag. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]