Skal se Liverpool jorda rundt

Norske Mari Lunde har solgt leiligheten i Liverpool. Nå skal hun se Liverpool jorda rundt.

12. aug 2016 kl 09.39 Arild Skjæveland

ANFIELD AWAY:
ANFIELD AWAY:  Mari Lunde og samboeren Neil Casey fra Liverpool har kalt prosjektet Anfield Away.

Kommende sesong skal Mari Lunde og samboeren reise jorda rundt og se hver Liverpool-kamp med en ny supporterklubb. De skal filme og skrive fra hvert sted de besøker, og poste videoblogger etter hver kamp.

– Det kommer til å bli ganske krevende, slitsomt og helt fantastisk. Prosjektet har vi kalt Anfield Away, enkelt og greit fordi vi skal «utforske Anfield» utenfor Merseyside. Noen steder som står på planen er New York og Nashville, Bogota og Montevideo, Manila og Ulan Bator. Noen steder har en stor gruppe Liverpool-supportere, andre har kanskje én ivrig men ensom supporter. Uansett, det kommer til å bli helt rått!

Besøker supporterklubber

Hvordan kom denne idéen i stand?

– Ideen kom etter å ha sett Line Jorda Rundt på NRK, noe som jeg syntes var et utrolig kult konsept. Etter å ha delt erfaringer fra våre opplevelser med å se Liverpoolkamper på pub i utlandet, lekte kjæresten og jeg med ideen om et lignende konsept med Liverpoolvinkling. I mai var jeg ferdig i jobben som LFC-ambassadør for spillselskapet ComeOn, så da ideen ramlet inn i hodet mitt virket det som en perfekt timing.

– Vi hadde altså i utgangspunktet lyst til å besøke Liverpoolsupportere over hele verden og spørre pent om å få bo hos dem. Det tror jeg hadde latt seg gjennomføre, men vi ønsker ikke å utnytte noen. Vi kommer til å reise til områder hvor folk sitter mye verre i det enn to backpackere fra Asker og West Kirby, så det føltes litt feil. Vi bestemte oss i stedet for å bite the bullet og finansiere det selv. Likevel har vi merket en utrolig vilje til å hjelpe fra absolutt alle supporterklubbene vi har vært i kontakt med. LFC Family lever og leverer, og det ønsker vi å vise!

Mange reiser jorda rundt, men hvorfor for å se Liverpool?

– Jeg har bodd i Liverpool i seks år og er mildt sagt glad i klubben. Jeg har også reist mye tidligere, og sett hvor mye støtte laget har mange steder i verden. Det kommer godt frem hver pre-season, og det er ikke alle andre klubber som kan skilte med like engasjerte fans! I tillegg så har Liverpool som gammel havneby, vennskapsbånd til andre havnebyer verden over. Det håper vi også at vi kan vise frem.

Ønsker tips

Hva håper dere at dere får opplevd?

– Jeg tror vi kommer til å møte veldig mange dedikerte supportere, og både store og små organiserte supporterklubber. Det kommer til å bli utfordrende med tidsforskjellene, men det er hverdagen til fansen i Australia, i Argentina, i Thailand. Det vil vi utheve, hva de faktisk går gjennom bare for å få sett en fotballkamp.

– Jeg håper også på de litt sære opplevelsene. Da jeg var på ferie på Cuba for noen år siden havnet jeg midt inni skogen på en gudsforlatt plass. Der var det en liten hytte hvor vi ble servert mat. Mens vi satt og spiste, satt kokken og servitøren og nistirret på en bitteliten tv med dårlig signal. Bayern München spilte mot CSKA Moskva og kokken og servitøren var visst hardbarka Bayern-supportere. Det var så utrolig uventet, merkelig og gøy. Noen sånne opplevelser håper jeg på underveis, men vi er veldig avhengige av tips! Hint hint.

FORELØPIG REISERUTE:
FORELØPIG REISERUTE:  Dette er stoppene som så langt er lagt inn i reiseruta.

Solgte leiligheten

Det må jo bli fryktelig dyrt?

– Ja, og verre skulle det bli. Thank you, Brexit. Vi har diskutert frem og tilbake om å søke om sponsorer, men samtidig ønsker vi ikke å bruke masse tid på å reklamere for produkter eller hva det måtte være.

– Reisepartneren min har av en eller annen grunn venner og bekjente i alle de engelskspråkelige landene vi skal til, hvor vi får kost og losji. Vi sparer veldig mye på det, men dyrt blir det! Jeg har nylig solgt leiligheten min i Liverpool One og gjorde ganske god fortjeneste, så det får finansiere turen.

Hva skal dere gjøre underveis?

– Først og fremst skal vi se mye fotball på pub, og treffe andre røde fra andre kulturer! Siden vi prøver å unngå de største utgiftene skal vi samle kuponger og campe på Walmart-parkeringsplasser og hosteller. Men likevel, det er jo en reise for livet så man kan ikke holde helt tilbake heller. Noe av det jeg ser mest frem til er å se Manchester United-kampen med en veldig ivrig gjeng i Bogota, og ikke minst besøke the Himalayan Kopites i Kathmandu i februar.

– Men det er ikke bare lek og moro. Vi ønsker jo å levere godt innhold på plattformene våre, så det blir mye redigering og skriving underveis.

Gleder du deg?

– Jeg gleder meg veldig, men det blir fryktelig rart å reise fra Liverpool. Det har jeg prøvd en gang før, og det gikk ikke. Det var med tungt hjerte jeg måtte gi fra meg nøkkelen til leiligheten jeg eide i forrige uke, samtidig som den skal finansiere turen så det måtte gjøres.

Hvordan kan en følge med på turen?

– Bloggen vår finner man på anfieldaway.com , men det enkleste er vel å følge oss på sosiale medier hvor vi vil linke hvert nye innlegg. Følg oss på Facebook ved å søke opp Anfield Away, og Twitter, Instagram og Snapchat med brukernavn @anfieldaway.

– Vi har naturligvis ikke booket alle flybilletter enda, men har en plan vi forholder oss til som man kan se på vår Facebook-side og bloggen vår. Hvis noen har noen tips til andre kule steder vi burde besøke, så ta kontakt!

Supporterklubben kommer til å følge Mari på turen, og vil holde kontakten underveis.

PÅ TUR:
PÅ TUR:  Mari Lunde og kjæresten Neil Casey fra Liverpool reiser jorda rundt for å se Liverpool med lokale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]