Skylder ikke på forsvaret

Liverpools sisteskanse skryter av den defensive jobben til tross for tre mål imot i ligaåpningen.

16. aug 2016 kl 15.24 Marius Rabben

– Jeg tror ikke det var feilene våre som ledet til baklengsmålene, sier Simon Mignolet til Liverpool Echo.

Like etter å ha reddet Theo Walcotts straffe, fikk Mignolet se Arsenal-angriperen stå umarkert og åpne scoringsballet på Emirates.

– Ett mål kan endre en kamp

Selv om Liverpool snudde kampen fullstendig etter pause og hadde tilsynelatende kontroll, slo vertene tilbake med to nye fulltreffere.

Mignolet sier laget forsvarte seg «veldig bra», på lik linje med det som ble vist mot Barcelona på Wembley, men at Arsenal fikk blod på tann.

– Vi var under press foran det første målet, og det andre var uheldig da ballen forandret retning. Det tredje målet kom på dødball da de tok frisparket hurtig, og vi var ikke helt organiserte, forklarer han.

– Da vi gikk opp til 4–1, måtte vi sørge for å ikke slippe inn, men ett mål kan endre en kamp. Det var det som skjedde etter den retningsforandringen. Fansen sto bak dem igjen, og de fikk et løft av det.

– Men vi holdt holdene kalde og fant tilbake til måten vi spilte på de 20 første minuttene av andre omgang. Å holde på ballen på den måten, tar bort presset imot. Det er det vi må gjøre i 90 minutter.

– Det viktigste var tre poeng

I likhet med ligaåpningen i 2013/ 2014 viste belgieren seg frem på straffe imot. På søndag sørget han for å bli den Liverpool-keeperen med flest strafferedninger (5) i Premier League. Selv er han fornøyd med prestasjonen.

– Vi hadde studert hvor Arsenal-spillerne setter straffene sine, men det var vanskelig fordi den vanlige straffetakeren deres ikke var på banen. Dermed ble det Walcott, og heldigvis valgte jeg rett side.

– Det er sånn vi startet mot Stoke for noen år siden, da vi vant og endte opp med å kjempe om Premier League-tittelen. Det viktigste er at vi startet med tre poeng.

Vil bygge videre på prestasjonen

Tre baklengsmål er imidlertid langt mer enn ønskelig. Mignolet legger ikke skjul på at laget må rette på visse ting, men påpeker at var spesielt å slå et lag Liverpool bare hadde to seire ganger mot siden 2000 før kampen.

– Vi kan lære mye av denne kampen, men det er herlig å starte med en seier, spesielt på Emirates, en bane hvor vi ikke har tatt mange poeng de siste årene.

– Som lag har vi mange angrepsalternativer nå, mange spillere med fart som kan utgjøre en forskjell fremover.

– Den andre omgangen mot Arsenal var slik vi spilte mot Barcelona. Vi kan bygge videre på dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]