– Spillerne vil få sjanser

Jürgen Klopp mener han skal klare å gi de fleste i sin tropp spilletid denne sesongen, selv om Liverpool ikke er med i noen av europacupene.

23. aug 2016 kl 09.39 Einar Kvande

Kamper som den mot Burton i ligacupen i kveld er da mulighetene til å gi spillerne utenfor managerens foretrukne startoppstilling en sjanse. Liverpool Echo tror at karer som Marko Grujic, Joel Matip og Divock Origi kommer til å starte kveldens kamp.

– Det handler ikke om hvem som kan spille når. Vi ønsker å oppnå suksess og vi behøver å oppnå suksess, slik at vi kan få en følelse av at vår plan ute på banen fungerer, og at vi kan oppnå gode resultater, sier Klopp til lokalavisen.

– Vi har en ganske ung tropp. Vi skal ikke delta i europacupene, men forhåpentligvis vil cupene sørge for at det blir nok kamper for alle sammen, legger han til.

– Det jeg kan love alle spillerne er følgende: Dersom du henger med og jobber veldig hardt, vil du alltid høste fruktene av det harde arbeidet. Det er slik det fungerer. Du vil alltid få lønn for strevet.

– Det handler ikke om vi er med i europacupene eller ei. Vi ønsker å oppnå så mye suksess som mulig. I cupene er det også mange lag om beinet. Forrige sesong kom vi til to finaler, noe som var hyggelig, men resultatene i finalene var ikke hyggelige.

– Vi er profesjonelle. Burton er neste mulighet for oss til å få et godt resultat, og ligacupen er en mulighet til å vinne et trofe. Det handler ikke om at vi ikke er med i Europa. Vi kan ikke si at en cup er viktig og at de andre ikke er det. Ligacupen er viktig. 100% viktig for oss.

Finner Klopp plass til både Origi og Sturridge?

Klopp utelukker ikke at både Divock Origi og Daniel Sturridge får starte kveldens kamp.

– De startet sammen mot Southampton i samme turnering i fjor. Det gikk ikke så verst, så de to kan spille sammen.

– Daniel er fortsatt en veldig god spiller, det er det ingen tvil om. Han har hatt masse skader de siste årene, inkludert flere muskelskader. Jeg aner ikke hvordan dette påvirker en spiller mentalt. Det beste er selvsagt at du aldri er skadet, og da tenker du heller ikke på det.

– Daniel er på vei tilbake nå, og er fortsatt en strålende spiller. Men strålende spillere må også finne rytmen.

– På lørdag var han et stykke unna sitt beste, men selv i den kampen kunne han ha scoret mål. Jeg sammenligner han ikke med de yngre spillerne. Han er fortsatt ung. Han er en veldig god spiller, som har alt du trenger når han er i form.

Alexander-Arnold på høyrebacken?

Spillere som Ben Woodburn og Cameron Brannagan blir neppe å finne i troppen til Liverpool mot Burton i kveld, da de spilte for Liverpool U23 mot Chelsea i går kveld. Der var imidlertid ikke Trent Alexander-Arnold med, og Echo tror at tenåringen kan komme til å starte på høyrebacken mot Burton.

DEBUT?
DEBUT?  Echo tror at Trent Alexander-Arnold kan få sin offisielle Liverpool-debut i kveld.

Lokalavisen tror også at Danny Ings kan få sine første minutter for førstelaget for sesongen, men samtidig antydes det at Lazar Markovic ikke er aktuell grunnet skade.

Mamadou Sakho er tilbake i trening, men ifølge Echo kommer han ikke til å figurere mot Burton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]