Erik Thorstvedt: – Tap er katastrofe

Vi har snakket med Erik Thorstvedt og Vidar Edell, leder i Tottenhams Venner, foran morgendagens kamp.

26. aug 2016 kl 13.05 Arve Corneliussen

– Seier er supert, uavgjort er greit, og tap er katastrofe, oppsummerer tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt foran morgendagens kamp.

Da Thorstvedt spilte satt Liverpool på tronen, og han forteller at Liverpool var det laget de ønsket å slå. Nå kjemper de om samme plass på tabellen, og han forventer en tett kamp i morgen.

– Det har vært noen stygge kamper resultatmessig tidligere for Tottenham mot Liverpool. Liverpool er et farlig lag, men man vet aldri hvilket Liverpool-lag man møter.

– Det høyeste nivået til Liverpool er så høyt at man tenker at nå kan de vinne hele greien, men det laveste nivået er ganske lavt. Denne kampen er helt åpen slik jeg ser det, og kan gå hvilken som helst vei, sier han.

Liverpool er et farlig lag, men man vet aldri hvilket Liverpool-lag man møter.Erik Thorstvedt
SAVNET:
SAVNET:   Mousa Dembélé pådro seg en ankelskade i EM-kampen mot Irland. Nå er han tilbake, men soner suspensjon etter kampen mot Chelsea på tampen av forrige sesong.

Uten Lloris og Dembélé

Belgiske Mousa Dembélé mister morgendagens kamp med suspensjon, og Victor Wanyama forventes å starte i hans posisjon.

– Dembélé er min favorittspiller i Tottenham, og jeg synes han har vært drit bra. Det var merkelig at han ikke fikk mer spilletid i EM, selv om han var litt småskadet.

– Han er utrolig god til å ta med seg ballen forbi en eller to motstandere, og han har en helt spesiell styrke han bruker til å ta ballen med seg fremover. Før han er tilbake blir det mer defensivt, og det overlater det offensive ansvaret i større grad til dem lengst fremme.

Kaptein Hugo Lloris er ute med skade for de liljehvite, og inn kommer Michel Vorm.

– Lloris er klart bedre enn Vorm, og da er laget svekket. Da Vorm kom til Swansea var han veldig, veldig bra, men så har det gått litt nedover. Han har fått et dårlig rykte hos Tottenham-fansen fordi han har gjort noen feil, men han er egentlig en bra keeper.

– Det irriterer meg blant annet ofte at Mignolet får lide. Standarden blant keeperne i Premier League er ekstremt høy, og det skal bare én feil til før alt gørret kommer opp. Jeg synes Mignolet er en drit bra keeper.

Målløs Kane

De to første kampene har fjorårets toppscorer Harry Kane gått målløs av banen. I fjor fikk han også en treg start, men det bekymrer ikke Thorstvedt nevneverdig.

– Jeg tror Kane er så bra at hvis du bare lar han spille, kommer han til å score mye. Før eller senere får alle en tørr periode, og forrige sesong rant det inn til slutt.

– Som regel synes jeg Kane bidrar mye, også når han ikke scorer. Han jobber knallhardt, og er helt fantastisk til å motta knallharde oppspill med mann i rygg. I tillegg er han flink til å utfordre én mot én, men en spiss blir vurdert på målene.

I Tottenhams forrige kamp, hjemme mot Crystal Palace, ble Vincent Janssen foretrukket fremfor forrige sesongs komet, Dele Alli.

– I morgen er jeg helt sikker på at Alli starter. Det beste Tottenham-laget sier seg litt selv, men jeg tror det er bra å ha alternativet med å legge om til to spisser. Det som var klart i sommer var jo at Tottenham måtte kjøpe en ny spiss ved siden av Kane.

– Det gjenstår å se om Janssen er bra nok. Forrige helg misbrukte han en gigantisk sjanse til å komme i gang med målscoringen, og dess lenger tid det tar, dess mer mas blir det.

Jeg tror det vil løsne for ham, men han har egentlig drevet rovdrift med seg selv siden han har spilt fotball sammenhengende i to år.Vidar Edell om Harry Kane
STARTER:
STARTER:  Hugo Lloris måtte av med en hamstring-skade i kampen mot Everton, og derfor starter Michel Vorm i morgen. Lloris ventes å være tilbake 18. september.

Vanskelig å spå

Leder i Tottenhams Venner, Vidar Edell, mener i likhet med Thorstvedt at kampen er vanskelig å spå grunnet Liverpools ustabilitet.

– Når Liverpool får det til å svinge er de sterke, men de kan også gjøre det veldig dårlig. I en normal situasjon anser jeg at laget vårt er minst like sterkt som Liverpools, så i sum har jeg tro på tre poeng, sier Edell.

Edell mener at Tottenhams fremste styrke ligger i lagarbeidet. Han peker blant annet på defensiv trygghet og en sterk sentrallinje. Imidlertid innrømmer han at laget er svekket uten Dembélé og Lloris.

– Det er meget trist at Dembélé er ute. Han er kanskje vår beste spiller, og den som er mest solid. Lloris er jo også vår klart beste keeper.

Sesongstarten

Så langt har Tottenham spilt 1-1 mot Everton på Goodison Park, og slått Crystal Palace 1-0 hjemme.

– Førsteomgangen mot Everton var grusom. Andreomgangen var litt bedre. Mot Crystal Palace så det bra ut, og etter mye ballbesittelse fikk vi målet vårt til slutt.

Supporterlederen tror ikke den trege starten Harry Kane fikk forrige sesong kommer til å gjenta seg.

– Det er bare medieskapt rør. Jeg tror det vil løsne for ham, men han har egentlig drevet rovdrift med seg selv siden han har spilt fotball sammenhengende i to år. Han er ung, sterk og ambisiøs, så målene kommer.

– I tillegg fikk vi kjøpt Janssen til slutt, som var akkurat det vi trengte. Han er sulten og hardtarbeidene. Hvem som spiller av han og Alli i morgen må jeg bare se an, de er viktige begge to.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]