Tilbake dit det startet

Jürgen Klopp ledet Liverpool for aller første gang på White Hart Lane i oktober i fjor. I helgen vil han være tilbake der det hele startet.

25. aug 2016 kl 14.11 Einar Kvande

Under dagens pressekonferanse på Melwood ble Liverpool-manageren bedt om en oppsummering av sine første 11 måneder som Liverpool-manager.

Lørdagens kamp på White Hart Lane blir Klopps 56. kamp som Liverpool-manager. Det har vært både gode og dårlige dager på jobb for tyskeren.

– Jeg gjorde en oppsummering etter forrige sesong, og alt var ikke like bra. Det var behov for utvikling. Nå har vi tatt fatt på en ny sesong, og fra utsiden er det store forventninger til laget vårt. Slik er det bare, slo Klopp fast.

– En pause om sommeren gjør godt, for man får tid til å jobbe sammen. Du strever for å finne rytmen. Det er grunnen til at lagene ikke spiller sin beste fotball på denne tiden av året.

– Alle kan forbedre seg. Alle kan bli bedre i løpet av de kommende ukene eller månedene. Det gjelder både for oss og for Tottenham, og alle andre lag.

– Både vi og Tottenham har stabilitet i troppene våre. Begge har selvsagt noen nye spillere, men det har ikke blitt gjort for mange forandringer.

– Det blir spennende å se hva som skjer på White Hart Lane i helgen. Tottenham er selvsagt fortsatt et sterkt lag. De har hentet inn noen veldig gode spillere i tillegg til plattformen de hadde i troppen fra forrige sesong.

– For oss kunne ting ha vært bedre, og de kunne ha vært verre. Vi er fortsatt på vei. Laget mitt har gitt meg noen veldig gode signaler som jeg kan jobbe med. Det siste nederlaget sitter alltid sterkere i enn den siste seieren, og Burnley-kampen er ikke så lenge siden.

– Men så langt har ting gått ok. Vi er ganske optimistiske med tanke på sesongen, men vi vet selvsagt hvor tøft det vil bli å møte Tottenham i London.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]