Tredjeplass i tysk turnering

Liverpools U19-lag møtte tøff motstand i Evonik Ruhr Cup, og tok seg helt til semifinalen.

7. aug 2016 kl 22.21 Marius Rabben

– Det var en enorm ære å få komme til Tyskland og ta del i Ruhr-turneringen som var arrangert av Borussia Dortmund denne helga, sier trener Michael Beale til klubbens nettsider.

Turneringen ble åpnet med en målløs kamp mot Köln torsdag, før et glimrende frispark av Harry Wilson sikret 1–0 mot Benfica senere samme kveld.

Fredag vant laget 3–0 over kinesiske Shanghai SIPG og spilte 0–0 mot vertsklubben Dortmund. Åtte poeng i gruppespillet ga Liverpool billett til semifinalen lørdag.

Der ble toeren fra den øvrige gruppa, Manchester City, som avanserte sammen med gruppevinner Schalke 04, for sterke.

– Ikke nådeløse nok

Beale forklarer at oppgjøret var jevnspilt, men de lyseblå utnyttet en situasjon der Liverpool ble for passive før pause. I andre omgang brant laget utlikningsmuligheter, før City fastsatte sluttresultatet til 3–0 med to nettkjenninger på tampen.

– City var det beste laget vi møtte, men baklengsmålet på dødball var svakt. Faktisk burde vi gått til pause med uavgjort da (Brooks) Lennon brant en enorm mulighet til å få balanse i regnskapet, sier Beale.

FORNØYD:
FORNØYD:  Trener Michael Beale manglet noen sentrale spillere i semifinalen mot Manchester City, men er glad for utviklingen til juniorspillerne denne sommeren. Foto: Propaganda

– I den andre omgangen kastet vi flere spillere fremover i håp om en utlikning, men vi var ikke nådeløse nok med sjansene vi fikk. City var hele tiden en stor trussel på kontringer og drepte kampen med to sene mål.

– Glimrende erfaring

Liverpool-trener er uansett storfornøyd med hvordan ungguttene gjennomførte turneringen.

– Det var noen enestående lag som deltok, og vi kom hit med en veldig ung gruppe, inkludert flere spillere født i 1999 og 2000, og totalt sett har dette vært glimrende erfaring for dem og hele gruppa.

I semifinalen manglet Liverpool spillere som Wilson, som pådro seg en skade, Ben Woodburn og keeper Caoimhin Kelleher.

– Vi vartet opp med noen gode prestasjoner, og det var mye positivt å ta med oss videre. Å avslutte som nummer tre i denne turneringen, med en så ung spillergruppe, viser mye potensial.

– Totalt sett er jeg ekstremt fornøyd med hvordan denne unge gruppa har utviklet seg gjennom pre-season, og nå ser vi frem til åpningen på sesongen mot Southampton på Prenton Park neste søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]