Tror ikke på flere sommerkjøp

Etter å ha handlet for over 60 millioner pund, ligger Liverpool an til å gå i pluss med god margin.

29. aug 2016 kl 20.43 Marius Rabben

De røde ble enig med Lazio mandag om å selge Luis Alberto sørover. Nå jobbes det for å trimme stallen ytterligere.

«Liverpools siste 72 timer under overgangsvinduet vil trolig være fokusert på spillersalg», skriver Chris Bascombe i Telegraph.

Den velinformerte scouseren mener det er høyst usannsynlig at Liverpool forsterker laget igjen før vinduet stenger midnatt på onsdag.

Mer ut enn inn

Til nå er 61,9 millioner pund – pluss 2 millioner i bonuser – brukt for å hente seks spillere i sommer. I tillegg betalte klubben 5,1 millioner pund i januar for å sikre seg Marko Grujic.

KJØPT I JANUAR:
KJØPT I JANUAR:  Marko Grujic er blant de nye ansiktene på Melwood denne sesongen, men ble sikret tilbake i januar. Han spilte videre for serbiske Røde Stjerne på lån ut forrige sesong.

Joël Matip, Loris Karius, Sadio Mané, Ragnar Klavan, Alex Manninger og Georginio Wijnaldum er spillerne Klopp har hentet gjennom sitt første sommervindu på Anfield.

Hele 19 spillere har gått ut porten og sikret de røde 68,9 millioner pund, samt 12 millioner pund avhengig av klausuler.

Fullføres Luis Albertos overgang til Lazio, innkasserer klubben ytterligere 4,7 millioner pund – og summen kan stige til 6 millioner med bonuser.

Bascombe skriver det prioriteres å slanke stallen videre før torsdag.

Hvem drar denne uka?

I FORHANDLINGER:
I FORHANDLINGER:  Mario Balotelli er ikke i Jürgen Klopps planer på Anfield. Italieneren snakker for tiden med Nice om en mulig løsning. Foto: Propaganda

Flere klubber har vist interesse for Mario Balotelli, som fortsatt er i samtaler med Nice. Den franske klubben leder ifølge avisen kampen om signaturen hans.

Italieneren har kun ett år igjen av Liverpool-kontrakten, og klubben har ingen ønsker om noe annet enn en permanent avtale. Palermo og Sion skal også være frempå.

TRENGER SPILLETID:
TRENGER SPILLETID:  Uten kampminutter siden april ønsker klubben å sende Mamadou Sakho på et lån. Selv skal han ha avvist et tilbud fra Stoke.

Andre Wisdom, uten en tellende førstelagskamp for de røde siden 2013, sendes på lån til Red Bull Salzburg, den regjerende mesteren i Østerrike, for hele sesongen.

Samtidig jobbes det for å finne en løsning for Lazar Markovic, som klubben ønsker å låne ut. AC Milan skal være en mulighet for 22-åringen.

Sakho avslo Stoke

Klubben venter også på å se om Mamadou Sakho vil godta et utlån for å få muligheten til å spille seg i form. Franskmannen har ikke vært på banen siden april grunnet dopingsaken – som nå er avklart– og en akillesskade.

Stoke ønsker å forsterke forsvaret med 26-åringen, men selv skal han ha avslått tilbudet om lån hos Britannia-klubben.

I tillegg forsøker Liverpool å få til et låneopphold for unggutten Connor Randall, som trolig vil slite med spilletiden i en sesong uten europacupfotball på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]