Sky Sports og BT Sport bestemmer nesten altTV 2 får fortsatt velge 16-kampen lørdag

TV 2 har fortsatt muligheten til å velge hvilken kamp de vil sende kl. 16.00 på lørdager. Utenom det, må de sende det samme som vises i England.

11. aug 2016 kl 10.15 Arild Skjæveland

Tidligere har TV-kanalene som sitter på rettigheter hatt muligheten til å velge seg andre kamper enn de som sendes på TV i England. Slik er det ikke lenger. I går skrev vi om de nye innskrenkningene fra Premier League, som gjør at europeiske TV-stasjoner med rettighetene, ikke lenger kan sende flere kamper parallelt. Ei heller på søndager, tirsdager, onsdager eller Boxing Day.

TV 2 bekrefter at de nå må sende de kampene som er valgt ut av Sky Sports eller BT Sport i England.

Forrige sesong ble Liverpool valgt ut som TV-kamp i England 23 ganger. Arsenal ble sendt flest ganger, med 27. Det må nevnes at 16.00-kampen på lørdagen ikke kan direktesendes i Storbritannia.

TV 2 har fortsatt muligheten til å velge hvilken kamp de vil sende kl. 16.00 på lørdager.

Liverpool spilte få ganger på dette tidspunktet forrige sesong. I en sesong med mange kamper i Europa League, spilte Liverpool kun 11 lørdagskamper - og bare fem av disse kl. 16.00. Én av dem var på Boxing Day, som i 2015 havnet på en lørdag. I 2016 kommer Boxing Day på en mandag - og TV 2 kan som kjent kun velge én kamp i den runden når de røde spiller mot Stoke på Anfield.

Sky Sports og BT Sport foreløpig kun plukket ut sine TV-kamper fram til 26. september. Hvilke kamper som blir flyttet i jula vil trolig ikke bli bestemt før oktober/november.

Med den store interessen for Liverpool og Manchester United vil en anta at de to klubbene ofte vil bli prioritert her til lands når det skal velges en kamp kl. 16.00. United vil denne høsten spille Europa League, og får derfor trolig mange kamper flyttet til søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]