Arsenal – Liverpool 1–3:U23-laget vant på Emirates

Ben Woodburn scoret begge U23-lagets mål før pause, mens Toni Gomes nettet etter. Lucas Leiva spilte første omgang.

26. aug 2016 kl 19.56 Marius Rabben

Etter to strake tap fikk Liverpool-ungguttene endelig noe å juble for denne sesongen. To fulltreffere av Ben Woodburn før pause og én av Toni Gomes etter sørget for de tre første poengene i Premier League 2.

Gjestene stilte med både Lucas Leiva og Ovie Ejaria, som begge hadde vært ute av spill siden pre-season, i lagoppstillingen på Emirates, og duoen viste seg positivt frem.

Lucas spilte i midtforsvaret og imponerte gjennom de 45 minuttene han fikk på banen. Brassen var også delaktig i ledermålet etter et snaut kvarter, hvor han slo en lav ball fremover fra midtbanen.

Lekker Woodburn-dobbel

En ørliten flikk av Gomes sendte Harry Wilson gjennom på høyresiden. Den ferske Liverpool-kapteinen fant Woodburn foran mål, og avslutningen var nådeløs alene med keeper.

Det var Liverpool som styrte kampen det første kvarteret, og selv om Arsenal kom bedre med etter baklengsmålet, var gjestene farlige på kontringer og hadde brukbar kontroll bakover.

Kort tid før pause doblet Woodburn ledelsen på utsøkt vis, etter glimrende forarbeid av Gomes, som snappet opp et feilpasning, stormet fremover og noterte seg for en assist.

Pasningen gikk til Woodburn, og fra 15 meter satte unggutten ballen behersket opp i krysset.

Gomes slukket Arsenals håp

Det gikk noe roligere for seg etter sidebyttet. Liverpool tillot Arsenal mer ballkontakt, og vertene reduserte midtveis i omgangen, men like etter fastsatte Gomes sluttresultatet fra kloss hold etter en feilberegning av keeper.

Flere Liverpool-spillere fikk kjenne på kramper i siste del av oppgjøret, uten at det påvirket utfallet.

Liverpools lag: Kelleher, Alexander-Arnold, Lucas (Maguire 46), Wisdom, Randall, Williams, Brannagan, T. Gomes (Phillips 86), Wilson, Ejaria (Lennon 90), Woodburn. Benk: Firth, Virtue

Arsenals lag: Macey, Maitland-Niles (Da Silva 75), Bennacer (Johnson 68), Da Graca, Pileas, Bielik, Sheaf, Reine-Adelaide (Mavididi 68), Dragomir, Akpom, Willock. Benk: Keto, Mavididi, Malen, Da Silva

Liverefereat – 2. omgang:

90+6: Slutt! Liverpool har ingen problemer med å klarere, og dommeren blåser av!

90+5: En lang gjennombruddsball mot Akpom løpes opp av Wisdom, som lager corner.

90+3: Liverpool bruker sitt siste bytte. Ejaria ut, Lennon inn.

90+2: Ejaria vises det gule kortet etter hard takling midt på banen.

90+2: Da Silva skyter hardt mot Kelleher, som er dekket av mange i boksen, men Liverpool-keeperen holder ballen fast.

90+1: Arsenal står høyt og jakter på en sen redusering. Liverpool har mange spillere bak ballen og forsvarer seg bra.

90. min: Fire minutter legges til.

89. min: Brannagan forsøker seg på frispark fra skrått hold. Over.

86. min: Liverpool bytter ut Gomes, og Phillips kommer inn.

82. min: Målscorer Gomes ligger nede med krampe, men kommer seg etter hvert på beina og spiller videre.

79. min: Gult til Arsenals Dragomir for en takling så vidt inne på egen halvdel.

79. min: Vertene holder på ballen, leter etter rom, men sliter med å finne gode løsninger mot et kompakt og arbeidsvillig bortelag.

75. min: Arsenal bytter inn Da Silva for Maitland-Niles.

71. min: 1–3! Liverpool svarer og øker ledelsen! Toni Gomes scorer fra kloss hold etter at Arsenals keeper feilberegner en ball i boksen. Brannagan skrur en corner inn til Maguire, og målvakten prøver å få hånda på andreballen. Han bommer, Williams header ballen mot mål, og Gomes bruker kneet til å sette ballen i det tomme buret.

68. min: Dobbeltbytte for vertene: Bennacer og Reine-Adelaide går ut, Mavididi og Johnson kommer inn.

67. min: 1–2! Arsenal reduserer. Akpom scorer via tverrliggeren etter godt forarbeid Willock på venstresiden. Alexander-Arnold slipper ham forbi, og Akpom får motta ballen, vende opp og klinke til fra skrått hold.

60. min: Arsenal har vært bra med i en jevnspilt, men rolig, åpning på den andre omgangen.

55. min: Det har ikke skjedd mye foran målene etter pause.

46. min: Liverpool sparker i gang den siste omgangen.

46. min: Joe Maguire kommer inn for Lucas, som spilte sin første omgang siden juli.

Pause:

Imponerende omgang av Liverpools unggutter, og Lucas har vært stor som midtstopper i comebacket. Fremover har Wilson vært svært delaktig, men det er Woodburn som havnet i målprotokollen før sidebyttet.

Angrepstalentet ga Merseyside-laget ledelsen kort tid før kvarteret, etter godt forarbeid av nettopp Lucas og Wilson, før han pisket ballen opp i krysset i sluttminuttene før pause.

Liverpool har vært best i banespillet, selv om de etter ledermålet tillot Arsenal mer ballkontakt, og gjestenes keeper, Kelleher, er ikke blitt satt på særlig store prøver.

Spesielt på kontringer etter gode gjenvinninger har Liverpool markert seg positivt. Flere ganger utenom målene har laget truet fremover, angrepet i overtall og presset londonerne. Solid omgang av bortelaget.

1. omgang:

45. min: To minutter legges til i første omgang.

45. min: Liverpool fortsetter å presse på fremover, men innlegget fra venstrekanten er upresist.

43. min: 0–2! Woodburn dobler ledelsen på utsøkt vis. Gomes snapper opp en feilpasning og fører an kontringen, kommer seg ned på høyresiden og spiller til Woodburn på 16-meterstreken. Han setter ballen behersket i det nærmeste krysset.

41. min: Trener Beale får en mulighet til å samle spiller under en drikkepause når Arsenal-back Maitland-Niles får behandling for en smell.

39. min: Ejaria viser prov på god teknikk, men stoppes idet han prøver å trenge seg gjennom Arsenal-forsvaret.

30. min: Arsenal har fått et bedre grep på kampen nå, dog uten å skape nevneverdige sjanser. Lucas har hatt en svært god halvtime i midtforsvaret.

24. min: Gomes med godt forarbeid på venstrekanten, og Brannagan skyter like utenfor – via en motspiller – fra rundt 16 meter.

19. min: Kaptein Wilson er sentral i omtrent alt Liverpool gjør fremover. Han viser fart og teknikk, og vinner et frispark like utenfor feltet. Waliseren tar det selv, men skyter et stykke over.

16. min: Wilson får ballen igjen i mellomrommet, omtrent på 25 meter, avanserer mot mål og prøver selv. Skuddet går rett på keeper.

13. min: 0–1! Liverpool tar ledelsen ved Woodburn. Strålende spill av gjestene. Lucas slår en eminent pasning fra midtbanen, Gomes flikker den videre til Wilson, som stormer mot boksen og spiller til Woodburn. Alene med keeper gjør han ingen feil.

10. min: Lucas danner stopperparet med Wisdom.

9. min: Ny god mulighet for Liverpool, men Alexander-Arnold skyter over når Wilson triller ballen flott til rette på høyresiden i boksen.

6. min: Stor sjanse for gjestene når Toni Gomes spilles gjennom. Sammen med Wilson har Liverpool to mot én, og Wilson får ballen før de når 16-meteren. Sistnevntes avslutning går utenfor.

4. min: Liverpool har åpnet best og holder på ballen på Arsenals halvdel. Foreløpig ingen sjanser.

1. min: Kampen er i gang. Sol og fine spilleforhold i hovedstaden.

Før kampen:

De røde ungguttene ønsker å rette på inntrykket etter 1–4 i begge de første ligakampene denne sesongen.

Resultatene plasserer Liverpool helt sist i Premier League 2.

Null poeng har også kveldens vertskap. Arsenal åpnet med 0–2 mot Reading, før Manchester City slo dem 1–0 forrige fredag.

Liverpool har Lucas Leiva i startoppstillingen. Brassen spiller sin første kamp siden treningskampen mot Huddersfield i juli.

Ovie Ejaria er også tilbake etter å ha skadet seg under turen til USA, og Andre Wisdom starter i forsvaret. Cameron Brannagan spiller sentralt på midten.

Kampen på Emirates har avspark klokka 20 norsk tid, og LFCTV GO viser den direkte.