Fem punkter fra Amerika-kampene USA-oppholdet oppsummert

Oppholdet på amerikansk jord bydde på blandet drops for Jürgen Klopp og Liverpool.

2. aug 2016 kl 08.33 Lars Frøsland

Liverpool er på vei hjem fra USA. Tre kamper, en rekke treningsøkter og skader har preget oppholdet på amerikansk jord. Slik oppsummerer vi USA-oppholdet:

TAP:
TAP:  Det ble tap mot Chelsea, men Liverpool gjorde en grei forestilling.

Akseptable prestasjoner

Liverpool var først og fremst i USA for å spille fotball. Tre kamper ble spilt, og Liverpool kan se tilbake på endel bra og noe mindre bra. Det ble tap mot Chelsea, men det var slettes ingen svak prestasjon – og Liverpool hadde minst fortjent uavgjort.

Mot AC Milandominerte Klopps mannskap fra første til siste sekund, og fikk med seg en pen 2-0-seier. Dette ble den desidert største oppturen i USA.

Den siste USA-kampen ble en skuffelse – da den italienske hovedstadsklubben Romavant 2-1 – i en kamp Liverpool slet med organiseringen.

Alt i alt viste kampene at formen er i anmarsj, men at det fremdeles er mye å jobbe med.

Disse scoret:

Liverpool noterte seg for tre scoringer i USA.

Divock Origi vs. Ac Milan
Roberto Firmino vs. AC Milan
Sheyi Ojo vs. AS Roma

Ett mål per kamp i snitt er nok ikke den uttellingen Klopp ønsket. Samtidig er det verdt å nevne at Liverpool skapte mange gode sjanser, men marginene var ikke alltid på de rødes side.

Skader

Etter et pre-season-opphold ønsker man å komme tilbake sterkere og godt forberedt til sesongstart. Jürgen Klopp måtte se en rekke spillere ført inn i skadeprotokollen i løpet av turen. Det setter en stor demper på forberedelsene.

Marko Grujic, Loris Karius, Ovie Ejaria, Divock Origi og Alberto Moreno ble alle skadet i løpet av USA-oppholdet.

SENDT HJEM:
SENDT HJEM:  Sakho ble sendt hjem grunnet holdningsproblemer.

Mamadou Sakho

Liverpools populære stopper ble sendt hjem fra USA grunnet at han ikke klarte å følge fellesreglene. Han kom for sent til flyet, misset en økt og dukket ikke opp på en fellesmiddag. Det fikk Klopp til å tenne, og han sendte franskmannen tilbake til Melwood.

Problemer med Sakho er det siste klubben trenger. Den tidligere PSG-kapteinen regnes av mange som Liverpools beste midtstopper. En posisjon som lenge har bydd på utfordringer for Liverpool.

Gode treningsøkter

Fra utsiden er det vanskelig å konstatere hvordan spillerne gjør det på trening. Men nærmest samtlige spillere har presisert at pre-season-treningene er beinharde, og at øktene er gode. Det lover godt for et lag, som forrige sesong slet i slutminuttene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]