Dominic King: «Ustabile siden 1990»

Journalister i England mener Liverpools største problem er stabiliteten.

25. aug 2016 kl 19.38 Arve Corneliussen

«Klopp har endret på mye de siste ti månedene, blant annet noen uforglemmelige kvelder i Europa League. Det er imidlertid en ting som mangler – stabilitet. Ordet har hjemsøkt Liverpool siden 1990», skriver Dominic King i Daily Mail.

«Det er ingen lag som kan spille så ekstremt bra – og så ekstremt dårlig – like etter hverandre som Liverpool. Vi har allerede sett det denne sesongen».

King viser til 1-0 tapet borte mot Barnsley i november 1997, før Liverpool uken etter beseiret Arsenal på Highbury.

Videre viser han til at Rafa Benitez' menn røk mot nettopp Barnsley i FA-cupen i 2008, før de uken etter slo Inter Milan 2-0 i 8-delsfinalen i Champions League.

«Liverpool var svake helt frem til Coutinhos scoring mot Arsenal. Først da satte de turboen på og smadret Arsenal, og hvis de spiller slik jevnlig vil de bli en hard nøtt for hvem som helst i landet».

Fin fotball

Jonathan Wilson, skribent i The Guardian, mener også at stabiliteten er Liverpools største problem.

«Da Liverpool var gode forrige sesong var de veldig gode. Ikke bare det, fotballen var strålende i tillegg. Stabiliteten er imidlertid problemet», skriver han i The Guardian.

«Mot Arsenal var de briljante i 20 minutter. De resterende 70 var mindre imponerende, noe som ble understreket av 2-0-tapet mot Burnley».

Wilson peker på at det er bevist at Liverpool kan angripe mot motstandere som etterlater seg bakrom, samt å vinne den fysiske kampen mot mindre fysiske lag.

Videre peker han på at det ikke er bevist at Liverpool kan forsvare seg, og at det samme gjelder hvorvidt Liverpool kan klare å spille ut en smal forsvarsfirer som legger seg dypt.

«Klopp må finne svarene på problemene. Kanskje var bare Burnley-tapet bare en nyttig advarsel om at jobben ikke er gjort enda, men hvis ikke, hvis Liverpool varierer så mye mellom det briljante og ordinære som forrige sesong, blir det fascinerende å se hvor lenge tålmodigheten med Klopp varer».

Fraværende

James Pearce har også etterlyst stabilitet hos de røde denne uken.

«Angrepsfotballen som blåste Arsenal av banen glimret med sitt fravær. Der Liverpool var nådeløse og kreative i London, var de tannløse og forutsigbare mot Burnley», skriver han i Liverpool Echo.

«Burnley-tapet var en smertefull realitetssjekk etter drømmestarten på Emirates. Ustabiliteten som stoppet Liverpools fremgang forrige sesong henger fortsatt over dem. Ny sesong, samme gamle problemer».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]