– Vi gjør det bedre mot lag som angriper oss

James Milner mener at Liverpool finner det enklere å spille mot lag som ikke legger seg bakpå.

28. aug 2016 kl 10.54 Einar Kvande

– Tottenham er et lag som spiller på samme måte som oss, med høyt tempo, der meningen er at ballen skal gå fort, og det er kvalitet i spillet deres. De liker å forflytte ballen, og vende spillet, konstaterer Milner til Liverpoolfc.com etter 1-1 på White Hart Lane.

– Det var ganske varmt, så det ble en tøff kamp. Men det var likedan for begge lag. Det er ikke så mange lag som liker å møte oss heller.

– Vi kan lære noe fra denne kampen, og vi kan prestere bedre enn dette. Resultatet var skuffende fordi vi leverte en ny god kamp. Det kunne selvsagt ha vært enda bedre, men vi er nok mest misfornøyd med resultatet.

På riktig vei

Milner mener likevel at Liverpool er på riktig vei etter seier på Emirates og uavgjort på White Hart Lane i to av de tre første ligakampene.

– Kampene så langt reflekterer nok hvor vi står akkurat nå. Mot lag som forsøker å spille fotball mot oss, og som angriper oss litt mer, finner vi det enklere å spille, da vi får mer rom å boltre oss i.

– Slik var det forrige sesong også. Vi slet mest mot lag som la seg bakpå for å forsvare seg, og som bare satset på kontringer. Det er noe vi må gjøre noe med.

– Selv mot Burnley var spillet vårt ganske bra, helt til vi kom 15 – 20 meter fra mål. Men dette er den viktigste delen av banen, for det er her du scorer målene.

– Noen ser nok bare på resultatet. Men vi spilte bra. Vi var solide, og de fikk ikke kontre hver gang de fikk ballen. Men dessverre fikk vi ikke resultatet vi var ute etter, og de scoret to mål. Det må vi lære av.

– Men jeg mener at grunnlaget er der. Vi vet hvordan vi ønsker å spille. Filosofien finnes der. Vi må bare sørge for at resultatene står i stil med den.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]