– Vi hadde lært av Burnley-tapet

Slik oppsummerer Jürgen Klopp hvorfor Burton Albion ble feid så lett tilside i ligacupens 2. runde.

24. aug 2016 kl 09.17 Einar Kvande

Liverpool cruiset inn til en overbevisende 5-0 seieren over Championship-laget, og er dermed i hatten når tredje runde i ligacupen skal trekkes på Sky Sports rundt klokken 23.00 i kveld.

– Under 2-0 tapet for Burnley var det noen situasjoner der det virket som vi manglet skarphet. Hovedproblemet var at dersom vi hadde slått en pasning til ville vi vært helt ledige i feltet 15 ganger. Vi klarte ikke få til dette i Burnley-kampen, så vi måtte lære noe av det. Det gjorde vi i denne kampen, og det var bedre, konkluderte Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi møtte opp til denne kampen, og det måtte vi gjøre også. Vi hadde ballen rundt feltet, og folk inne i feltet. Slik var det på begge de to første målene. Det første kom på en overgang, og det andre etter at vi vant en andreball. Så det var bra, fortsatte Liverpool-manageren.

Et potensielt bananskall

– Dersom det er noe du kan lære av kamper du taper, så må du ta det med deg. Til syvende og sist ble ikke kampen mot Burton så vanskelig som vi forventet at den ville bli. Jeg syntes på forhånd at det så ut som den vanskeligste trekningen i 2. runde.

– Dette var en kamp hvor det kunne ha kommet en cupbombe, så det var farlig for oss. Men vi var profesjonelle og gjorde jobben vår, noe som var bra.

Klopp fryder seg også over at både Divock Origi og Daniel Sturridge tegnet seg på scoringslisten.

– Vi måtte ta avgjørelser, og min jobb er å ta de riktige avgjørelse og finne de riktige løsningene. Jobben til spillerne er å være i best mulig form. Det er ingen enkel jobb for meg å plukke ut de riktige spillerne til enhver kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]