Pressekonferansen foran kampen mot Burton Albion:– Vi kommer ikke til å gjøre 7-8 forandringer

Jürgen Klopp bekreftet at det blir forandringer på laget, men ikke veldig mange.

22. aug 2016 kl 14.13 Einar Kvande

– Det fine med fotball er at du har sjansen til å slå tilbake i neste kamp. Vi må vise at vi kan gjøre det bedre.

– Vi kommer til å gjøre endringer på laget, men ikke mange. Alt avhenger av hva legen forteller meg. Vi kommer neppe til å gjøre endringer i sju eller åtte posisjoner.

– Dette er en viktig kamp.

Om spillerkjøp:

– Jeg venter på dagen da transfervinduet er stengt. Det er utrolig hvor besatt dere alle er av dette.

– Frem til 31. august er alt mulig. Vi får se hva som skjer. Jeg vet faktisk ikke. Vi har ingen posisjon som vi foretrekker å kjøpe spillere til. Dette er ikke det viktigste vi har å gjøre. Det er ikke slik at vi føler at vi ikke kan jobbe med spillerne. Vi er profesjonelle og jobber hele tiden, men det er ikke mer å si om dette.

Om Burton Albion:

– Vi har analysert Burton. Jeg liker The Championship. De er et godt lag, med spektakulære resultater. Det er en fin historie. De har en klar spillestil. De spiller 3-5-2. Vi har selvsagt respekt for alle motstandere, så dette er ikke en tid for å hvile spillere. Vi får en ny periode på to uker hvor vi kan få spillere tilbake etter skader. Men vi skal gi spillere en sjanse, og dersom vi tror det er spillere som kan hjelpe oss, vil vi gjøre forandringer.

På spørsmål om Danny Ings vil spille:

– Dersom dere ønsker det, kan jeg kaste dem alle innpå! Dere kan spørre, men jeg trenger ikke å svare. Jeg kan ikke forandre på alt. Vi kan ikke forandre på ting annenhver dag. Noen ganger trenger du litt mer tid.

– Det handler ikke om å kjøre innpå en spiller, men om å finne en formasjon for denne kampen, og det er dette vi jobber med. Alle spillerne vil ikke få sjansen til å spille sammen.

Om cupkamper:

– Vi hadde så mange ulike lagoppstillinger forrige sesong, at jeg til tider var overrasket over hvor gode vi var.

– Denne sesongen er vi forhåpentligvis heldigere med skader. Jeg liker cupkamper, og vi vil kjempe for å gå videre.

– Vi må vise at vi ønsker å vinne denne turneringen. Det handler om respekt for spillet, jobbe hardt og spille fotball.

Om Divock Origi:

– Fysisk har han tatt nye steg. Det er bra, han er fortsatt en ung gutt. Men på den annen side har han ingen rytme for øyeblikket, noe du kan se. I de to kampene han har kommet inn, kom han inn seint og i hektiske perioder. Det var ikke ideelt for en spiss. Mot Burnley kunne vi spilt i 20 timer til uten å score.

– Men Origi har tatt noen nye steg i riktig retning og nå handler det om å finne rytmen og å finne den enkle måten å spille fotball på igjen. Han er fortsatt ikke en veldig erfaren spiller. Han har mange egenskaper og må sortere ut når han skal bruke hvilke til riktig tid.

Om Burnley-kampen:

– Jeg har tapt en del kamper i mitt liv, og jeg innser at jeg vil tape noen til i fremtiden. Det hender at du taper fotballkamper. Det er normalt.

– Ingen ønsker å få den informasjonen vi fikk fra Burnley, men nå har vi fått den informasjonen, og så må vi bruke den og finne en måte å vinne på.

– Min jobb er å sørge for at vi får spillere inn i og rundt feltet, med bevegelser. Men deretter må spillerne bruke sine egenskaper i dette viktige området.

Om skader:

– Vi har ingen nye skader. Vi har noen småting, om du vil, så jeg kunne ha nevnt noen navn, men de kan fortsatt spille. Det er fortsatt mulig for disse å spille denne kampen, og jeg har ikke tatt noen endelig avgjørelse angående disse ennå. Vi har spillerne som var tilgjengelig på lørdag tilgjengelige, pluss en eller to til ved behov. Som for eksempel Lucas. Men har vi andre muligheter, vil vi ikke tvinge disse til å komme tilbake tidlig.

– Vi føler ikke noe press for øyeblikket, men dette er en sjanse til å flytte Liverpool-toget i riktig retning.

– Begge kampene vi har spilt til nå har vært veldig viktige med tanke på å samle informasjon. Vi har lært ulike ting. Du får noen smeller av og til.

– Utvikling skjer aldri slik du ønsker den. Det finnes ingen oppskrift som fungerer 100%. Du må tåle tilbakeslag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]