– Vi var virkelig ikke gode

Dårlige valg i angrep og skjebnesvangre balltap frustrerte Jürgen Klopp på Turf Moor.

20. aug 2016 kl 19.57 Marius Rabben

Liverpool-fansen fikk ingenting å juble for i tomålstapet mot Burnley lørdag ettermiddag.

– Det var en vanskelig kamp for oss, sier Klopp på pressekonferansen etter sesongens første nederlag.

– Vi kunne analysert dette ganske raskt og sagt «vi tapte 0–2 her, og det er ikke tillatt», men det er ikke måten jeg liker å gjøre det på.

– Avgjørelsene ikke gode nok

Klokka hadde ikke engang passert to minutter da Sam Vokes dunket Burnley i føringen etter et Liverpool-balltap.

Gjestene dominerte etter hvert ballbesittelsen på Turf Moor, men kom ikke til klare sjanser fremover. I stedet doblet Andre Gray ledelsen knappe ti minutter før pause.

– Vi mistet ballen på dårlige tidspunkter, hvor vi var åpne for kontringer, og avgjørelsene våre var ikke gode, oppsummerer Klopp.

Manageren sier han på 0–2 halvveis fortsatt hadde «en følelse» av at Liverpool kunne hente med noe hjem.

– Så vi forsøkte igjen, men nei. Den første omgangen var ikke bra for selvtilliten vår. Vi mistet timingen, tålmodigheten i offensive situasjoner. Vi var virkelig ikke gode, forklarer han.

– En kamp vi vanligvis vinner

Etter pausepraten fremsto laget friskere, men uten å sette keeper Tom Heaton på nevneverdige prøver. Energien dabbet av da stangingen fortsatte mot Burnley-veggen.

– Vi tapte en kamp hvor vi hadde 80 prosent ballbesittelse, men det er forskjellige måter å spille fotball på, og det er absolutt helt greit. Spissene til Burnley gjorde det spesielt bra. De var store og sterke, forsvarte seg hardt, og jeg må respektere det. Men dette er en kamp vi vanligvis vinner.

– Men vi gjorde feil på feil tidspunkt, og vi må akseptere det og gå videre, legger Klopp til.

– Vi hadde ballen, men til syvende og sist må man gjøre det bedre.

Det ble fyrt av hele 26 avslutninger av bortelaget, hvor kun fem traff målet. Få løsninger mot et kompakt forsvar sørget for mange innlegg og langskudd.

– Jeg så bra innlegg når ingen var i boksen, jeg så skudd når vi ikke burde skutt, pasninger når vi ikke burde sentret. Valgene våre i dag var virkelig ikke bra, sier Klopp.

– Jeg skal se kampen om igjen, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke får se noen overraskelser. I enhver kamp i verden kan man ikke miste ballen i situasjonene hvor vi gjorde det. Man trenger flaks hvis det skjer, og det er ikke alltid noe man får.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]