Vil bli en klubb ingen ønsker å forlate

Kontinuitet i spillerstallen er noe av det viktigste for en suksessfull klubb, mener Jürgen Klopp.

5. aug 2016 kl 09.12 Marius Rabben

De siste årene har Liverpool-fansen sett en rekke storspillere gå ut portene på Anfield, og ofte er forklaringen at de må dra for å kunne oppnå sine ambisjoner på fotballbanen.

Spiller som Luis Suárez og Javier Mascherano ble solgt til Barcelona, Xabi Alonso til Real Madrid, og Fernando Torres valgte Chelsea.

– Må beholde nøkkelspillerne

Manager Jürgen Klopp mener Liverpool er kapabel til å bli en klubb de beste spillerne ser på som det ultimate stoppestedet istedenfor bare et springbrett.

– Ja, jeg tror vi kan klare det. Det er ett av målene for årene fremover, sier han til Liverpool Echo.

– Det har ikke vært et suksessfullt lag i fotballverdenen som bytter ut stallen sitt hvert år. Man beholde nøkkelspillerne sine. Det er en veldig viktig ting.

I sommer har blant annet pengesterke Paris Saint-Germain uttrykt interesse for Philippe Coutinho, som ble årets spiller i klubben forrige sesong, men 24-åringen er blitt værende.

FORTSATT I RØDT:
FORTSATT I RØDT:  Etter 28 mål på 145 kamper for klubben har andre vist interesse for Coutinho, men brassen forbereder seg nå til en ny sesong på Merseyside.

– Man er nødt til å lage en situasjon hvor man er suksessfull. En situasjon hvor alle trives, og hvor vi er gode nok og tålmodige nok til å holde dem samlet. Vi sier at samme stall og kontinuitet skaper suksess.

– Men på den annen side, hvis man ikke er suksessfull, vil folk si at du trenger store endringer. Det er sånn folk er. Det gir ikke mye mening.

– Kun mulig med suksess og god atmosfære

Samtidig har noen unge spillere blitt solgt – med tilbakekjøpsklausul – og det er over et halvt dusin nye ansikter på Melwood. Klopp erkjenner at det virker som store forandringer.

– Jeg snakket før dette overgangsvinduet om at det ikke var nødvendig å endre så mye. Vi har faktisk ikke forandret på altfor mye, men vi har sju nye spillere her. Så da har vi vel endret på en del! Begge deler stemmer, forklarer han.

– Vi beholdt alle nøkkelspillerne våre og ga noen av våre store talenter muligheten til å spille et annet sted på grunn av utdanningen de fikk i Liverpool.

– I fremtiden ønsker vi å bli en klubb som ingen har lyst til å forlate. Det er veldig viktig. Men det vil kun være mulig med suksess og den atmosfæren som vi skaper i og rundt klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]