Vil gjenskape prestasjonen fra Barça-kampen

En ny sesong i en ny klubb: Sadio Mané mener han fortsatt har mye å lære, men det største presset kommer innenfra.

13. aug 2016 kl 16.13 Marius Rabben

Liverpools dyreste sommersignering forventes en plass i startelleveren når sesongens første kamp finner sted borte mot Arsenal søndag ettermiddag.

– Jeg mener det harde arbeidet starter nå. Jeg tenker ikke at »nå har jeg klart det fordi jeg er i Liverpool FC». Jeg tenker at «jeg er i Liverpool, så jobben begynner nå», forklarer Mané overfor Express.

– I mitt hode har jeg ikke gjort noe ennå. Alt som har skjedd før, tilhører fortiden. Nå er starten på nye ting.

– Handler om det kollektive

Gjennom de to siste sesongene har 24-åringen flere nettkjenninger i Premier League enn spillere som Eden Hazard og Wayne Rooney, og like mange som Riyad Mahrez, men Mané sier han ikke ser på seg selv blant de beste – ennå.

Før denne sesongen har også Thierry Henry snakket opp den ferske Liverpool-angriperen, uten at det påvirker spilleren selv.

– Jeg føler ikke det gir meg ekstra press. Det handler mer om at jeg må fokusere hvis jeg skal gjøre det bra. Presset kommer fra meg selv, sier Mané.

– Men jeg vil heller tenke på laget Liverpool som helter, ikke bare individer. Andre lag har kanskje kjøpt dyrere spillere, men her dreier det seg om det kollektive, spillergruppa. Det er det manageren sier.

– Han involverer alle, så det handler om laget. Konkurransen om plassene er positiv. Det er ingen interne krangler; konkurransen får bare det beste ut av deg.

– Klopp pusher deg til å bli bedre

Og Jürgen Klopp får det beste ut av spillerne, mener Mané.

– Han er en god person. Han krever ganske mye, men på en positiv måte. Han pusher deg til å bli bedre, men jeg ser på ham som en god person.

– Ettersom jeg er ung, kan jeg forbedre alle deler av spillet mitt. Alt sammen. Jeg vil ikke bare si at det er ett område.

Mané kom til Liverpool etter å ha vært to sesonger i Southampton, som i sin tid kjøpte ham fra Red Bull Salzburg. 24-åringen spilte to år i Østerrike etter salget fra Metz.

– Innsett verdien av hardt arbeid

Den franske klubben hentet Mané som unggutt fra et lokalt fotballakademi i hjemlandet Senegal. Reisen fra Vest-Afrika til Premier League gir et bilde på Manés arbeidsinnsats.

– Det har ikke vært enkelt i karrieren min. Jeg har innsett verdien av hardt arbeid, og det kommer jeg alltid til å gjøre, sier han.

– Det ligger i meg, i årene mine. Det er sånn jeg er, legger Mané til.

Nå venter en tøff sesongstart med tre ligakamper og en cupkamp på bortebane før Leicester venter foran drøyt 54 000 på et utvidet Anfield.

– Jeg vil gjenskape kampen mot Barcelona i kampene fremover nå. Jeg er klar. Vi er alle klare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]