Vil ha en fleksibel spillerstall

Liverpool er styrket i sommer, mener Jürgen Klopp, og sier målet er å alltid ha kvalitet på banen.

11. aug 2016 kl 22.53 Marius Rabben

Seks sommerervervelser og ett kjøp fra januarvinduet har gitt Klopp nye muligheter foran en sesong uten europacupfotball.

Det gjenstår også noen uker av overgangsvinduet som stenger 31. august, og manageren har gitt uttrykk for at mer kan skje.

– Trengte å forsterke

I et intervju med Liverpool Echo forteller Klopp at de før sommeren ønsket å styrke bredden i stallen for å kunne avlaste spillere uten at kvalitet går tapt.

– Situasjonen da vi kom hit, med skadene og antall kamper vi måtte spille, gjorde det vanskelig. Vi trengte å forsterke, og det har vi gjort, sier han.

BRAKK HÅNDA:
BRAKK HÅNDA:  Liverpools nye keeper spilte i samtlige treningskamper før han her, i duell med lagkompis Dejan Lovren, pådro seg et brudd i hånda mot Chelsea i USA.

Det betyr konkurranse i alle lagdeler, men skader på Loris Karius, som av mange ble spådd til å starte ligaåpningen, Mamadou Sakho, Joe Gomez og Lucas Leiva har tynnet de bakre rekkene noe ut.

– Det har ikke vært særlig kult med situasjonen til keeperen og midtstopperne under pre-season, men denne sesongen vil vi være i stand til å reagere bedre, responderer Klopp.

– Ønsker alltid friske ben

– Til syvende og sist handler det om prestasjonene til de gutta som spiller. Men man kan og bør ta grep grunnet intensiteten til forskjellige ting.

– Hvis forrige kamp var veldig intens, og vi har tre kamper på ei uke, kan vi gjøre endringer. Man må være i stand til å gjøre det uten å noen gang miste kvalitet.

– Jeg tror vi klarer det hvis vi holder oss i form og unngår skader. Ikke fordi vi ønsker å forandre, men fordi vi alltid ønsker friske ben. Vi ønsker å holde dem på tå hev.

– Mye bedre enn forrige sesong

49-åringen forklarer at de med hardere kamp om plassene kan ta seg råd til å bytte ut spillere uten at det skal påvirke nivået på laget. Det åpner også for muligheten til å bytte spillestil, formasjoner og kampplan.

– Vi ønsker å bygge en stall som ikke bare lar oss endre ved skader, men som gjør at vi har forskjellige alternativer mot forskjellige motstandere – mindre rom, kontringer, ting som det. Vi føler oss mye bedre sammenliknet med forrige sesong.

STORKJØP:
STORKJØP:  Anvendelige Sadio Mané kostet omkring 30 millioner pund fra Southampton, og er klubbens dyreste signering denne sommeren.

Klopp trekker frem situasjonen hvor Philippe Coutinho slo opp en hamstringskade mot Stoke få kamper etter å ha returnert fra behandlingsrommet i fjor vinter.

– Ting som det bør ikke skje denne sesongen. Vi kan ikke endre på intensiteten til kamper, men det er klart vi kan endre intensiteten av hvordan en spiller trener. Kan vi unngå slike situasjoner, gjør vi det.

– Stort steg i riktig retning

– Det dreier seg om å sørge for at vi alltid har kvalitet og veldig gode spillere på banen som kan følge planen vår. Forskjellige systemer med forskjellige spillere.

Under oppkjøringen har Klopp og trenerne fått utfordringer av at landslagsspillere som spilte i EM kom sent tilbake fra ferier.

– Det er fakta, ikke en unnskyldning, at vi har fått forskjellige spillere tilbake på forskjellige tidspunkter i forskjellig form. Vi har måttet respektere det, sier Klopp.

– I starten var det et lite steg tilbake, men så et stort steg i riktig retning. Vi er på veldig god vei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]