Wenger møter Liverpool for 50. gang

Merseyside-klubben sliter vanligvis på Arsenals bane, men har bare tapt én av sine sju åpningskamper mot The Gunners. Se statistikk før avspark her!

14. aug 2016 kl 13.50 Marius Rabben

Jürgen Klopps mannskap besøker Emirates for å sparke i gang sesongen klokka 17 i ettermiddag. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium (TV 2 Sumo) og Sky Sports.

Åpningsrundens storkamp skal ledes av Michael Oliver, som får med seg Stuart Burt og Edward Smart som assistenter. Craig Pawson har fått jobben som fjerdedommer.

Forrige sesong ble det scoret seks mål mellom lagene, men ingen på Emirates. I tredje serierunde endte det nemlig 0–0 for første gang på 42 kamper mellom Arsenal og Liverpool.

Fem måneder senere, i januar, scoret Roberto Firmino (2) og Joe Allen de helrødes mål i 3–3-kampen mot The Gunners på Anfield. Aaron Ramsey og Olivier Giroud (2) nettet for gjestene.

JEVNT:
JEVNT:  Giroud og Firmino scoret begge to ganger hver da lagene spilte 3–3 på Anfield i januar.

Arsenal-spissen Giroud har scoret fem ganger på ni kamper mot Liverpool før dagens oppgjør.

Svake tall mot Arsenal

Alle turneringer inkludert har Liverpool kun én seier på sine tjue siste bortekamper mot Arsenal. Den fant sted på Emirates i 2011, hvor et selvmål og Luis Suárez ordnet 2–0.

Faktisk er det eneste gang på hele 33 år at The Reds har slått London-klubben borte med mer enn ett mål.

I dag gjenstår det kun to spillere, kaptein Jordan Henderson og Lucas Leiva, fra 18-mannstroppen som sist beseiret dagens vertskap.

Liverpool har holdt nullen tre ganger på de 39 (!) siste møtene med Arsenal, hjemme og borte. I ligaen har laget to clean sheets på de 21 siste kampene.

Siden Premier League ble til i 1992, har Liverpool vunnet 16 og tapt 15 ligakamper mot hovedstadslaget. 17 ganger har det endt uavgjort. I London står de med seks seire på 24 kamper, og ni tap.

De røde best i ligaåpningene

I åpningskampen har Liverpool møtt Arsenal sju ganger tidligere, og de helrøde har vunnet fire av dem, spilt to uavgjort og tapt én. Liverpool er ubeseiret på de seks siste.

TØFT PÅ EMIRATES:
TØFT PÅ EMIRATES:  Philippe Coutinho traff stolpen to ganger da Liverpool spilte 0–0 mot Arsenal på Emirates i august i fjor.

På tre forsøk har Anfield-laget vunnet én gang mot Arsenal borte i ligaåpningen. Det skjedde for øvrig i første kamp på veien ligagullet i 1987/1988-sesongen.

Liverpool har vunnet sju av sine 15 åpningskamper på bortebane i Premier League.

Arsenal, som ikke har tapt i Premier League siden mars, står kun med to tap på sine 18 siste ligamøter med Liverpool.

Wenger med 19 seire over Liverpool

Nå skal Arsène Wenger bryne seg på Liverpool for 50. gang som Arsenal-manager.

Laget til franskmannen har ikke havnet utenfor topp fire siden han ble ansatt i 1996.

Wenger står med 19 seire og 14 nederlag mot Liverpool hittil. 16 ganger har det endt uavgjort.

Åtte av ni helrøde hat-trick mot Arsenal er scoret på hjemmebane. Sist noen klarte det, var Peter Crouch tilbake i 2007, da Liverpool vant 4–1. Gordon Hodgson er den eneste Liverpool-spilleren som har klart det i en bortekamp mot The Gunners, noe som skjedde i 1928.

Simon Mignolet får sin 150. kamp for Liverpool i ettermiddag, mens Roberto Firmino spiller sin 50. hvis han kommer på banen.

Nathaniel Clyne scoret seiersmålet for Southampton da de slo Arsenal ut av ligacupen på denne banen i 2014.

Statistikk: Ged Rea

Har du innspill til journalisten?
[email protected]