Ayre forhandler med Shakhtar

Liverpool føler seg trygg på at de kan få Alex Teixeira i boks.

Ian Ayre mistet gårsdagens kamp mot Exeter fordi han har dratt til Florida, hvor Shakthar Donetsk nå har treningsleir. Klubben er nå i forhandlinger med Shakthar-ledelsen, og Liverpool har lagt inn et bud på £24,5 millioner. Det melder James Pearce i Liverpool Echo. 

Echo-journalisten sier videre at Ayre ikke ville satt seg på flyet til Florida dersom han ikke følte seg trygg på at han kunne få denne handelen i havn. 

Den ukrainske klubben skal kreve en sum opp mot £39 millioner. Andre kilder hevder at partene allerede er enig om en overgangssum på £24,5 millioner, som kan stige til £29 millioner, men så langt har det ikke kommet fra troverdig hold.

Klopps prioritering i januar har vært angrepet, hvor klubben har slitt hele sesongen. Danny Ings er ute hele sesongen, Divock Origi til midten av februar. En kan ikke sette sin lit til Daniel Sturridge, og Christian Benteke er klubbens eneste friske angriper.

– Det virker klart at Jürgen Klopp ikke har stor tro på ham, for i alle store kamper har han blitt oversett, og det er Roberto Firmino som har blitt brukt som en falsk nier, sier Pearce.

Alex Teixeira har spilt for Brasil på U17 og U20-nivå, men har enda ikke spilt for Brasil sitt A-lag. Han har nettopp fylt 26 år.

Teixeira er klubbens visekaptein, og har scoret 22 mål på 16 ligakamper denne sesongen. I tillegg har det blitt tre mål på seks kamper i Champions League. Shakthar endte på tredjeplass i sin gruppe, og møter Schalke 04 i 16.dels-finalen i Europa League. 

Den ukrainske klubben har hatt flere dyre brasilianske eksporter de siste årene. Her er noen av dem:

Fernandinho - Manchester City, £34 millioner, 2013
Willian - Anzhi Makhachkala, €35 millioner, 2013
Douglas Costa - Bayern München, €30 millioner, 2015