Ayre har reist hjem

Administrerende direktør i LFC, Ian Ayre, har forlatt forhandlinger om Alex Teixeira, men disse vil likevel fortsette.

Etter å ha fremlagt et bud på £24.5M (30 millioner euro) for Alex Teixeira, som skal ha blitt avslått av Shaktar Donetsk, har Ian Ayre og hans kollegaer fra Liverpool FC satt kursen hjemover fra Florida.

Shaktar skal verdsette spilleren til £38M (50 millioner euro), men partene kommer til å fortsette forhandlinger også mens Ayre er på Merseyside og Shaktar fortsetter sin sesongoppkjøring i USA.

Det at Ayre selv tok turen til Orlando for å forhandle tyder på at Liverpool har god tro på at det er mulig å sikre seg Teixeira, selv om klubben har dårlige erfaringer med ukrainske klubber og mulige spillerkjøp de siste årene. Henrikh Mkhitaryan ble prøvd kjøpt fra Shaktar men endte opp i Borussia Dortmund, og Yevhen Konoplyanka gikk fra Dnipro til Sevilla. Det var også tilfellet hvor Willian gikk fra russiske Anzhi til Chelsea.

Alex Teixeira har ingen seniorlandskamper for Brasil, men nye regler ventes likevel å kunne sikre en eventuell arbeidstillatelse. Dette som følge av overgangssummen, og en ukelønn ventet å være £45.000. Teixeira vil også få «ekstrapoeng» for å ha spilt i Champions League denne sesongen.