Beale om hvilke unggutter som flyttes opp

Adam Phillips og Herbie Kane er to av tenåringene som vil være en hjørnesten på neste sesongs Liverpool U21, hvor flere spillere blir flyttet opp til Melwood eller ut av klubben.

Liverpool Echo har snakket med trener for Liverpool U21, Michael Beale, etter at klubbens ungdomslag nettopp er tilbake fra en tur til USA.

- Det var fint å kunne sitte sammen med spillere som Kevin Stewart, Cameron Brannagan og Connor Randall. Det er gutter som jeg har et fantastisk samarbeid med og vi snakket om det å være på Melwood og om hvordan vi kunne ha støttet dem bedre før de kom dit, forklarer Beale.

- Mange av våre spillere har rykket opp til førstelagstroppen dette siste året og vi som arbeider med U21 er stolte over det.

- For oss dreier det seg ikke om å ha et U21-lag, det handler om å ha spillere i vår U21-tropp som kan være i stand til å komme på førstelaget.

- Vi føler at dersom vi har en fast og etablert tropp, med de samme spillerne på trening hver dag, da kan det være at vi gjør noe feil.

- Vi har sett at Jürgen i år har vist enorm tillit til dem og det er fantastisk.

Unge spillere som Dan Cleary, Alex O’Hanlon, Jordan Rossiter og Jerome Sinclair har forlatt Liverpool av forskjellige årsaker. Andre vil følge etter, mens andre igjen vil flytte permanent og knytte seg til en førstelagstropp hvor det allerede er en rekke unge spillere. Det vil igjen medføre at nye og yngre spillere vil komme inn på Liverpool U21, som i dag i praksis er klubbens reservelag.

- Jeg ser nå ned mot bunnen av den troppen vi har nå, mot de yngste guttene og som vil være med meg til neste år, fortsetter Michael Beale. – Gutter som Herbie Kane, Adam Phillips, Conor Masterson og Toni Gomes. De vil komme inn på U21 og starte sin reise sammen med meg.

- Cameron Brannagan og noen av de andre og litt eldre spillerne vil starte sin reise med Jürgen og førstelagstroppen. Det er slik det skal være, vi bør være i stand til å flytte opp spillere hver sesong.

Andre spillere som ventelig enten blir flyttet opp på Melwood fast eller blir lånt ut, er Pedro Chirivella, Ryan Kent, Lloyd Jones, Sergi Canos og Harry Wilson, for å nevne noen.