Bedre bakover enn fremover på Wembley

Igjen gjorde Lucas Leiva en god figur som midtstopper. Les vår spillerbørs etter finalen her.

Simon Mignolet 7

Himmel og helvete for sisteskansen på Wembley. Han vartet opp med en eminent redning tidlig mot Agüero, men hadde en stygg feil på 0–1, og burde tatt skuddet til Fernandinho. Ekstremt viktig redning seks minutter før slutt, og enda en imponerende involvering mot Agüero i ekstraomgangene.

Nathaniel Clyne 7

En god gjennomføring av den stabile høyrebacken, som ikke tillot Sterling mye tid eller rom med ballen – til tross for et gult kort mot ham etter 53 minutter. Noe slurvete med ballen fremover på banen, men alltid med begge veier. Viktig brikke i presset den perioden utlikningen kom.

Liverpools beste Lucas Leiva 7

Midtbanespilleren spilte midtstopper i sin første kamp på Wembley, og imponerte selv om han var i ubalanse noen ganger. Vant flere viktige hodedueller fra start, og var både lur og hard i duellene med Agüero før pause. Byttet fra høyre til venstre stopper etter Tourés innhopp, og i andre omgang havnet brassen oftere ute av posisjon, og farten til Agüero ble følgelig en trussel. Men Lucas leste spillet bra og vartet opp med flere klassetaklinger og blokkeringer. Bommet i straffekonkurransen. Får bestemannsprisen.

Mamadou Sakho –

Dessverre ble finalen en helt annen enn det franskmannen håpet på. Etter bare et kvarter skallet han med Can, og noen minutter senere ble han byttet ut mot sin vilje etter klubblegenes vurdering av hodeskaden. Tydelig preget og svimmel før byttet.

Alberto Moreno 5

Veldig aggressiv og offensiv fra start. Kom tidlig til et brukbart innlegg, og ble trolig snytt for straffe før pause. Manglet den siste, viktige faktoren i avleveringsfasen. Etterlot ofte mye bakrom, og 0–1 kom på siden hans. Pådro seg kort i det 65. minutt. Tatt av banen kort tid senere.

Emre Can 6

Enkelte feilpasninger, men samtidig mye bra fra den unge tyskeren, som tidlig fikk en smell i hodet. Flere bra taklinger, uredd med ballen, godt driv og god kapasitet. Tok en for laget da han pådro seg kort på tampen. «Panenka»-straffen var aldeles utsøkt – selv om den ble verdiløs.

Jordan Henderson 5

Kapteinen spilte aggressivt i starten, og var viktig i den defensive jobben sentralt, men var lite synlig fremover før det nærmet seg slutten. Mer involvert i ekstraomgangene.

James Milner 6

Evighetsmaskinen var veldig aktiv, og jobbet som vanlig bra. Fikk en god sjanse tidlig i andre omgang, men skjøt på utsiden. Noen regelrett svake avgjørelser med ballen i angrep, og innleggene var ofte upresise. Flyttet ned som venstreback i andre omgang, hvor han spilte ut kampen, og gjorde sine oppgaver der greit – selv om fansen satte hjertet i halsen etter tilbakespillet på tampen.

Roberto Firmino 5

Brassen gjorde visse bra ting med ballen, gikk på løp og jaget, men var lite synlig og involvert i spillet. Klarte aldri å sette sitt preg på finalen. Byttet ut mot slutten.

Philippe Coutinho 7

Mange lekre, frekke detaljer med kula, og var stadig et uromoment. Liverpools beste med ballen i beina. Han slo offensive pasninger og tok ofte smarte valg, men skapte ikke så mye som han kan. Plasserte seg perfekt før han satte inn utlikningen. Bommet i straffekonkurransen.

Daniel Sturridge 5

Ikke like involvert i spillet som håpet, og trakk oftere dypere i banen for å hente ballen. Enda mindre involvert etter pause, og det var frustrasjon å spore ved egne og andres avgjørelser utover i kampen. Slurvet noe med pasningene. Slet med krampe i ekstraomgangene.

Kolo Touré 6

Fikk nesten spille hele kampen etter Sakhos hodeskade. Noen viktige tær på ballen i flere dueller, og bidro med en god blokk i sluttminuttene i ordinær tid. Gjorde ting enkelt med ballen.

Adam Lallana 7

Kom inn etter 72 minutter, og Liverpool fikk et løft med 27-åringen på banen. Løp mye, var rolig med ballen og holdt City-spillerne varme i trøya. Traff stolpen i forkant av utlikningen. Brant de rødes tredje straffe.

Divock Origi 7

Bidro med meget friske ben og god fart helt fremme, og spissen var veldig nær scoring med hodet. Sentral brikke i Liverpools press for utlikning i andre omgang.