Bekrefter at Teixeira er solgt!

Alex Teixeira var Liverpools største overgangsmål i januarvinduet, nå er han solgt til en annen klubb for 50 millioner euro.

Ian Ayre dro selv til Florida for å starte forhandlingene med Shakhtar Donetsk om Alex Teixeira, likevel klarte ikke klubbene å bli enige om en pris.

Nå melder Shakhtar Donetsk at brasilianeren er solgt til den kinesiske klubben Jiangsu Suning.

Kinas overgangsvindu stenger seinere enn i Europa, og dermed kunne de sikre seg Teixeira nå. 

Prisen kineserne betaler er 50 millioner euro, ca 38 millioner pund, bekrefter de på sin hjemmeside.  

Liverpool med bud på 30 millioner euro

Liverpools bud på Teixeira var på 30 millioner euro, eller ca 24,5 millioner pund, en sum som kunne stige til 27 millioner pund på sikt. 

Partene var lenge i forhandlinger, men det skal kun ha vært dette ene budet som ble lagt inn og det ble hevdet at Donetsk krevde alt fra 50-70 millioner pund for 26-åringen.

– Det koker ned til penger. Det er for stort gap fra det Liverpool er villige til å betale for Alex Teixeira, og det Shakhtar krever, sa Liverpool Echos James Pearce da overgangen kollapset.

Det har hele tiden vært spekulert i om Liverpool ville komme med et nytt bud på spilleren til sommeren. Men nå må Liverpool-ledelsen se et annet sted etter forsterkninger.

– Stor overraskelse

«Det er uansett ingen garanti for at Liverpool ville gått etter Teixeira på nytt i sommer siden Shakhtar var så vanskelige å forhandle med. Men salget kommer som en stor overraskelse når man tenker på at Teixeira insisterte på at han ønsket seg til Premier League for å øke sjansen om en plass i Brasils landslag», skriver James Pearce nå. 

Teixeira scoret tilsammen 89 mål på 223 kamper for den ukrainske klubben.

Jiangsu Suning er samme klubb som kjøpte Ramires fra Chelsea i forrige uke. Dan Petrescu er manager i klubben. 

Foto: EuroFootball/Stringer/Getty Images

LES OGSÅ: Liverpool gjør tre endinger på Europa League-troppen