Bekrefter Rossiter-signering

Den skotske klubben Rangers FC melder at Jordan Rossiter har skrevet under på kontrakt.

– Jeg valgte Rangers på grunn av historien den har. Det er en massiv klubb, og jeg tror ikke folk lenger sør innser hvor stor denne klubben egentlig er, sier 19-åringen til Rangers’ nettsider.

Scouserens kontrakt med Liverpool løper ut etter sesongen, og han har ifølge Liverpool Echo hatt lov til å snakke med utenlandske klubber siden 1. januar. For én uke siden kontaktet Rangers de røde for å offisielt snakke med tenåringen.

Det er skottenes rekruttsjef, Frank McParland, som tidligere var akademidirektør i Liverpool, som har anbefalt Rossiter overfor Rangers’ manager. Spilleren sier han ikke trengte å overbevises for å velge Glasgow-klubben.

Fireårskontrakt

– Jeg kjenner Frank fra Liverpool-tiden, og han er en strålende fyr. Jeg gleder meg til å jobbe med ham igjen og komme i gang her. Han trengte ikke å «selge» klubben til meg; det trenger den ikke, forteller Rossiter.

Rangers bekrefter at midtbanespilleren slutter seg til klubben i sommer. Rossiter har skrevet under på en fireårsavtale.

– Jeg er storfornøyd med å være her. Dette er en strålende klubb med mye historie. Man trenger bare å se på Rangers’ lag og spillere gjennom årene, og jeg ser virkelig frem til å komme i gang, legger han til.

Rossiter kom til Liverpool som seksåring, og spilte seg opp gjennom gradene på akademiet. I september 2014 scoret han i førstelagsdebuten mot Middlesbrough, og borte mot Arsenal denne sesongen fikk han Premier League-debuten.

250 000 pund til Liverpool

Totalt var unggutten fra Everton Valley på banen i fem A-lagskamper for Liverpool, og scoret én gang.

Merseyside-klubben får en kompensasjon på 250 000 pund for 19-åringen når overgangsvinduet formelt åpner 1. juli.

Liverpool Echo skrev sist fredag at de røde hadde latt det gå til et tribunal hvis Rossiter gikk til en engelsk klubb, men FIFA-reglementet stadfester at Liverpool kun får en kvart million om midtbanespilleren forlater landet.

«Trist å se denne gutten dra, men jeg vil ønske ham all godt med sitt neste kapittel», skriver Jon Flanagan på Instagram. «Lykke til!»