Bekreftet: Grujic har signert

Liverpool FC bekrefter at Marko Grujic har signert for klubben. 19-åringen lånes tilbake til Røde Stjerne Beograd for resten av sesongen.

Marko Grujic ble, ikke uventet, Jürgen Klopps første spillerkjøp som Liverpool-manager. Det har ligget i kortene en stund at den unge serberen kom til å ende opp i Anfield-klubben.

19-åringen satte navnetrekket sitt på en kontrakt med Liverpool på Melwood i dag, og lånes altså umiddelbart tilbake til Røde Stjerne Beograd ut sesongen.  

Grujic er for tiden fast inventar på Serbias U21-landslag, og var med på å vinne U20-VM med sitt land i 2015.

– Jeg er veldig opprømt og stolt over å være her som et medlem av Liverpool FC. Jeg gleder meg til å komme i gang, spille på Anfield og trene på Melwood, sier Grujic til Liverpoolfc.com.

– Jeg tenkte på min egen utvikling den kommende tiden, og bestemte meg for at det ville være bra for meg å komme hit og forsøke å gjøre mitt beste. Jeg ønsker å spille foran de mest entusiastiske supporterne i Europa på Anfield.

– Jeg liker også stemningen på de andre arenaene i Premier League. Publikum er veldig bra. Jeg liker å spille under press, og det er grunnen til at jeg kommer hit. Det får det beste ut av meg.

– Marko er et stort talent

Grujic har denne sesongen gjort fem mål på 21 ligakamper for Røde Stjerne Beograd, som leder serien med 25 poeng i Serbia.

– Vi er veldig glade, for Marko er et stort talent, som vi har sett spille mange ganger, uttaler Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Da jeg kom hit viste speiderne meg opptak av en veldig god spiller i Røde Stjerne Beograd. Vi så opptakene, snakket med ham, og vi møtte hverandre. Han er en god gutt. En ung gutt som spiller en viktig rolle hos Røde Stjerne, som er det beste laget i Serbia.

– For å beskrive ham, vil jeg si at han er en høy gutt, men likevel rask og god teknisk. Han kan slå gode pasninger og han kan drible. Han er ung, så han må utvikle seg videre. Han ønsker å gjøre dette, så alt er greit, avslutter Klopp.