Belgisk avis: Origi ute i 4–6 uker

Ankelskaden mot Everton sørger angivelig for at hele sesonginnspurten ryker for Divock Origi.

Det er belgiske RTBF som torsdag opplyser at Origi mister det som gjenstår av sesongen, men at han kan bli klar i tide til sommerens EM i Frankrike med Belgia. Ifølge avisen er Origi ute i fire til seks uker.

Den stygge stemplingen til Everton-forsvarer Ramiro Funes Mori under onsdagens derbyseier skal ifølge kilden ha røket et leddbånd i Origis høyre ankel. Avisen skriver samtidig at andre leddbånd fortsatt er intakt, noe som styrker EM-mulighetene for spissen med fem mål på sine fem siste kamper.

Les også: Funes Mori ber om unnskyldning

Liverpool har kun fem runder igjen av Premier League-sesongen, der den siste spilles mot West Bromwich borte 15. mai. I Europaligaen er Villarreal det siste hinderet før en eventuell finale, noe som for øvrig spilles i Basel 18. mai. Origi ligger an til å gå glipp av samtlige kamper.

Dette er foreløpig ubekreftede nyheter. Klubben har ikke offentliggjort skadeomfanget, og Liverpool Echo skriver på sine nettsider at de forventer ikke mer informasjon før tidligst fredag.

Den belgiske journalisten Kristof Terreur melder på Twitter at Origis første skann har påvist leddbåndskade, men at omfanget først blir klart etter en ny undersøkelse fredag. Ifølge journalist og landsmann Sven Claes vet ikke Origis far, Mike, mer om omfanget før de neste testene er unnagjort.

– Jeg kan ikke bekrefte at sønnen min er ute i fire til seks uker. Vi vet det fortsatt ikke. Vi må alle vente til i morgen, sier han.

Les også: Benteke snart tilbake


RØDT KORT: Funes Mori ble sendt i dusjen etter taklingen på Origi. (Video: TV 2)