Belønnet for tålmodigheten

Kevin Stewart måtte vente lenge på debuten, men er veldig fornøyd med sin nye avtale.

22 år gamle Kevin Stewart er fire måneder eldre enn midtbanekollega Emre Can - men der tyskeren som kom samme sommer allerede har spilt over 50 ligakamper for Liverpool, har Stewart ventet tålmodig på sin sjanse.

 

Les også: Ny kontrakt for Stewart

 

Den fikk han i januar i år, mot Exeter i FA cupen, og han har ikke sett seg tilbake. Etter å ha imponert stort mot West Ham i samme turnering, hvor han ble kåret til Liverpools beste på liverpool.no. Mot Aston Villa i 6-0 seieren fikk han også sin Premier League-debut. 

 

– Jeg ble 22 år før jeg fikk min debut, og alle de årene har jeg bare tenkt på hvordan det ville vært. Hvor vanskelig det ville være, og om jeg ville klare å spille foran så mange supportere mot Premier League-spillere, sier han til Liverpool Echo.

 

I dag satte han signaturen på en ny langtidskontrakt, som binder han til klubben ut 2019/20-sesongen. I tillegg har Liverpool opsjon på enda ett år, så det er ingen tvil om at Jürgen Klopp har tro på London-gutten. I kveld la han ut dette bildet med manageren på sin Instagram-konto:


 

Delighted to have sign a new contract! Thanks for all the messages ❤️⚽️ #LFC

Et bilde publisert av Kevin Stewart (@kevstewart93)

 

 

Glad for å ha debutert

 

– Jeg tror det har gjort at jeg slapper av litt mer. Greit - jeg har ikke spilt så mange kamper, men bare det å klare det og spille mot store Premier League har gjort meg lettere til sinns. Jeg vil lære mye mer dersom jeg spiller flere kamper.

 

– Jeg har fått en smakebit, og tror jeg kan fortsette og kanskje spille mer, og håndtere det.

 

Kan spille flere posisjoner

 

Stewart kom til Liverpool som back, men spiller nå i en rolle tilbaketrukken sentralt på midtbanen.

 

– Jeg liker det bedre enn å spille back nå. Jeg er mye involvert. Du må kjempe mer, og får ballen mye mer. Jeg vil likevel ikke avskrive å spille back. Jeg liker å tenke på meg selv som en som kan spille begge deler, etter hva som trengs. Jeg vil bli sett på som en midtbanespiller som kan spille back.

 

– Jeg har virkelig likt utfordringene med å spille i ulike posisjoner, og å lære en ny posisjon av Michael Beale, Alex Inglethorpe og alle trenerne.

 

 

Er for tiden skadet

 

James Pearce i Liverpool Echo skriver at 22-åringen vil være satt ut av spill i fire-fem uker med ankelskaden han pådro seg på trening i forrige uke.

 

– Jeg tror jeg ville vært enda mer frustrert dersom det skjedde tidligere, for den muligheten ville kanskje ikke ha kommet igjen. Jeg har i det minste hatt muligheten og fått det til. Dersom jeg fikk skaden før jeg spilt kampene ville jeg vært mer frustrert - men nå føler jeg at jeg har kjøpt meg mer tid.

 

– Jeg ønsker bare å komme tilbake så snart som mulig, og komme tilbake i formen jeg var i raskt. Jeg fokuserer bare på det for øyeblikket, for jeg blir for entusiastisk dersom jeg ser for langt frem.

 

Les også: Michael Beale om Kevin Stewart