Bergheim ble æresmedlem

På supportrklubbens årsmøte ble Thomas Larsen Bergheim utnevnt til æresmedlem i supporterklubben.

I 1978 startet Thomas forløperen til dagens supporterklubb og siden 2002 har han innehatt forskjellige verv i supporterklubben.

– Jeg er stolt, jeg er rørt og jeg er veldig takknemlig, forteller Thomas Bergheim til Liverpool.no.

Tidlig interesse

I 2013 ble Thomas Larsen Bergheim kronet til årets supporter. Les mer om det HER.

Liverpool-interessen startet tidlig for Bergheim. I 1963 fikk femåringen Thomas et Beatles-brett i bursdagsgave av sin tante og onkel. Han ble raskt interessert både i rocken og fotballen – og da kunne det bare bli ett lag – Liverpool FC.
 
Fotballinteressen vokste, og i 1978 startet han Liverpool Supporterne i Norge. Klubben var forløperen til dagens supporterklubb. 
 
Etter hvert som årene gikk måtte Bergheim prioritere jobben i forsvaret. Lidenskapen for Liverpool ble ivaretatt, men det ble mindre tid til å skrive og drive supporterklubb.
 
LFCSCN ble formelt startet av Torbjørn Flatin og Pål Christian Møller i 1980. Les mer om det HER.

Comeback

I 2002 gjorde Thomas  et aldri så lite comeback. Da ble han valgt inn i styret, og Liverpool-engasjementet fikk en ny vår.
 
– I 2001 var jeg på jobb i Moskva. 17. mai satt jeg på Den Røde Plass i fullt Liverpool-antrekk. Vi vant flere cuper det året, og jeg sendte en rekke leserinnlegg til Kopite. Da jeg året etter kom hjem til Norge, ble jeg en del av styret, forteller han.
 
Thomas har vært skribent for LFCSCNs supportermagasin Kopite siden 2001, og i tillegg til å være styremedlem, har han også vært reiseleder i 14 år. 
 
– Jeg elsker å være med folk. Jeg liker gode initiativ og jeg liker å engasjere meg. Jeg har vært toastmaster, auksjonarius, cruiseleder og hatt mange andre Liverpool-relaterte oppgaver i Norge. 
 
Dette engasjementet lå til grunn da styret bestemte seg for å gi Thomas æresmedlemskapet. Han har vært en positiv ambassadør for Liverpool i Norge gjennom flere tiår. 

– Et flott øyeblikk

Hvordan reagerte du egentlig på å motta æresmedlemskapet?
 
– Det var en stor ære for meg. Jeg ble glad og rørt. Gratulasjonene har haglet inn på sms og epost. Jeg har også fått gratulasjoner fra folk som holder med andre lag i England.
 
– Det var et flott øyeblikk, og selv en offiser kan bli rørt når slikt skjer, poengterer han med sitt gode humør.
 
Bilde fra da Thomas Larsen Bergheim ble årets supporter.
Hva er det med Liverpool som fascinerer deg?
 
– Jeg har vært mange ganger i Liverpool. Første gang i 1976. De seneste 15 årene har jeg faktisk vært opp mot ti kamper hver sesong. 
 
– Dette liker jeg med Liverpool: folket, humoren, musikken og ikke minst fotballen. Det fine er at jeg må oppføre meg der, for jeg kjenner så mange i Liverpool, spøker han. 
 
– Liverpool er min første kjærlighet – og mitt andre hjem. 

Supporterklubben i dag

– Det arbeidet som gjøres i den norske supporterklubben er flott og imponerende. Vi har en stor anerkjennesle i Liverpool og i klubben. Vi er nesten 40 tusen medlemmer. Det er antakelig en av de største supporterklubbene i verden.
 
– Alle som bidrar gjør en god jobb, og jeg tror vi kan være veldig stolte av det vi har fått til. 
 
Det var klubbens daglige leder Tore Kjell Hansen og formann Pål Christian Møller som delte ut prisen.
 
– Det var veldig hyggelig og rørende. Jeg fikk en stor tegna poster av Bill Shankly med mange originale autografer på. Nå er jeg i godt selskap i firer-banden. 
Thomas Bergheim (t.v.) og Pål Christian Møller
Thomas stilte sin plass i styret til disposisjon, da han har holdt på lenge og ville ønske noen andre velkommen i styret. 
 
– Jeg vil takke alle som bidrar for supporterklubben og alle som bidrar rundt i landet – fra sør til nord. Det er fantastisk.