Bør Sturridge starte søndag, eller spares til Villarreal-returen?

Liverpool.no-redaksjonen svarer på «tre kjappe» før Swansea-kampen.

Var det riktig å la Sturridge sitte på benken mot Villarreal og bør han nå brukes søndag - eller spares til returen? 

Torbjørn Flatin: 
– Selv om jeg hadde tippet at Sturridge skulle spille fra start kan jeg skjønne logikken med å bruke Firmino på topp i en kamp hvor det var viktig å spille gjerrig. Det er verre å forstå at unge Jordon Ibe ble foretrukket som innbytter for Coutinho. Hvis det hadde endt 0-0 ville vel likevel ikke dette spørsmålet vært like aktuelt. Daniel Sturridge bør spille fra start både mot Swansea og mot Villarreal på Anfield.

Tore Hansen: 
– Jeg skjønner spørsmålet kommer opp når vi har fasiten i hånda. Slik det ble er det bruken av Sturridge som har vært samtaleemne etter kampen, i tillegg til målet vi slapp inn på overtid selvsagt. Klopp valgte oppskriften med Firmino, Coutinho, og Lallana, som han har hatt suksess med tidligere, og det hadde han all rett til å gjøre med tanke på kampene mot United og Dortmund. Spesielt også fordi vi spilte bortekamp først. Med fordel av å vite sluttresultatet var det dog kanskje merkelig at Ibe fikk muligheten da Coutinho måtte kaste inn håndkleet. Sturridge måtte ha vært nær en start, og personlig synes jeg også Ojo virker i bedre form enn innbytter Ibe. Sturridge trenger forsatt kamper etter det lange avbrekket og tipper han får en time i morgen - og kanskje starter torsdag.

Arve Vassbotten: 
– Firmino har fungert godt i slike kampbilder man kunne se for seg i Spania tidligere i sesongen, og slik sett var det et greit valg av Klopp - selv om det må sies at brasilianeren nok var skarpere rett over nyttår enn han er nå. Jeg synes nok likevel at Sturridge burde blitt satt inn enten da Coutinho gikk ut, eller da det nærmet seg 30 minutter igjen av kampen. Det er lett å si i etterkant, men jeg tror man da ville sett et Villarreal som hadde vært enda mer tilbakeholdne mot slutten med en slik kvalitetsspiss som kunne truet dem. Ingen er tjent med at Sturridge surner på grunn av manglende spilletid, og han kan ikke hviles til å beholde toppformen. Jeg mener derfor det er viktig at han spiller fra start mot Swansea, og heller tas ut utover i andre omgang. Hjemme mot Villarreal tror jeg også han er med fra start. Sturridge har selvsagt en historikk som gjør at man er ekstra tilbakeholden med han, men historien viser også at han like godt kan bli skadet på trening som i kamp.

LES OGSÅ: Klopp angrer ikke på spissvalget

Liverpool er litt tilbake til gamle synder og har gitt bort uavgjort og seier i to strake kamper. Hva er det som går galt? 

Torbjørn Flatin:
– 
Det nevnes gamle synder og jeg mener det fortsatt er mangel på ledere i laget, som kan ta ansvar og sørge for at det blir holdt igjen i sluttminuttene i en kamp hvor det var veldig viktig ikke å slippe inn mål. Spesielt etter at det kom et skremmeskudd i form av en stor sjanse bare kort tid i forveien. Alberto Moreno var totalt feilplassert ved baklengsmålet, men det er Alberto Moreno. Jeg tror aldri du greier å få inn i hans DNA å tenke riktig defensivt hele tiden. Men han skulle ha blitt fortalt at han måtte holde igjen der og da.

Tore Hansen: 
– To forskjellige kamper og to forskjellige årsaker til å vi gjør defensive feil i de kampene. Jeg følte det første og fremst var personlige feil og uflaks at vi ikke vant mot Newcastle. Mignolet gjør en skikkelig blemme, og det det målet som gav gjestene troen på noe - etter å ha vært svært tamme frem til da. Utligningen er også av det heldige slaget - et skudd som går via en av våre og i mål. Jeg synes vi skulle og burde punktert denne kampen lenge før, og blamer derfor ikke bare forsvaret. Men 2-0 har viste seg å være en farlige ledelse for oss, og det må vi ta lærdom av. På torsdag leverer vi en neste perfekt bortekamp i Europa. Slik spilte vi ofte når vi vant E-Cupen på 70 og 80-tallet. Du må til dels til dels spille kynisk og for et resultat på bortebane i første kamp. Det var en del av gamet og frem til det 92. minutter tenkte jeg at dette var en perfekt gameplan - spesielt når spillere som Origi, Can, Henderson og Sakho er ute. Nesten er halvt lag og manageren måtte fri til dugnadsånden her. Målet kom litt ut av det blå. Hjemmelaget kom ikke til mange farlige avslutninger, men i stedet for å pushe fremover på slutten burde vi nok hatt full fokus på å holde nullen de siste minuttene og fullføre løpet.

Arve Vassbotten: 
– Stor angrepslyst og kynisme passer ikke alltid som hånd i hanske, og det er nok noe av utfordringen med en så engasjert manager som Klopp. Når man ønsker å slippe fri ti ville hester på banen, som skal løpe til krampa tar dem, er det vanskelig å få de inn i innhegningen igjen når det er påkrevd. Dette er spesielt vanskelig når man mangler en Gerrard-type på banen som kan gi beskjedene som trengs, og som med stor pondus kan håndheve dem på vegne av manageren. Disiplinen og konsentrasjonen i avgjørende faser av kamper er nok noe han vil fokusere enda mer på fram mot neste sesong. I dag mangler man litt flere gir å gå på, og også at man drar litt i håndbrekket når det er påkrevd. Da er man også tilbake til mangelen på ledertyper i sentrallinjen. Samtidig er det jo noe av det engasjementet som gjør at man sjelden får en kjedelig kamp med Klopp som manager også.

Hva slags lag bør Klopp stille med mot Swansea? 

Torbjørn Flatin:
– Det er nå Jürgen Klopp tjener pengene sine. Det er disse siste kampene som helt avgjør hvordan denne sesongen kan summeres opp. «Alt» løser seg hvis det blir tittel i Europa League og direkte til gruppespillet i neste sesongs Champions League, men det kan også ende med for eksempel 7.plass i ligaen og enten kvalifisering til Europa League i juli eller at det ikke blir spill i Europa til neste sesong i det hele tatt. Personlig hadde jeg nok villet bruke en «sentrallinje» med førstevalg som for eksempel Mignolet, Lovren og Lucas mot Swansea, men ut fra pressekonferansen til Klopp fikk du inntrykk av at hele startoppstillingen fra Villarreal blir byttet ut.

Tore Hansen: 
– Det blir en ny kamp hvor mange av benkspillerne får sjansen, litt slik som mot Bournemouth tror jeg. Personlig håper jeg å se Ward og Ojo fra start. Det er to unggutter jeg gjerne vil se mer av før neste sesong. Stewart og Smith og Randall får trolig også en ny mulighet, og det synes jeg er greit. Ligaen er kjørt for vår del, men håper en eller to av dem står frem. Vi trenger påfyll fra egne rekker de neste årene i tillegg til kjøpene Klopp skal gjøre i de neste vinduene.

Arve Vassbotten: 
– Når man ser de fine stundene man har fått med Europa League på tampen av denne sesongen, blir ikke lysten på å sikre at man også neste år spiller i Europa for Liverpools del mindre. Ideelt sett er det selvsagt i Champions League gjennom finale-seier i Basel, men det er ikke til å komme utenom at tabellplasseringen vil bli viktig her. Jeg tror ikke det svekker laget nevneverdig om Ward får sjansen på nytt søndag. Toure bør få hvile, slik at Skrtel kommer inn og kansje bør Lovren få hvile også. Framover ser jeg for meg at Coutinho blir spart men kanskje at Firmino spiller offensivt på midtbanen bak Sturridge. Det kan nok være at Klopp ser for seg flere bytter enn det med det skadeskutte mannskapet han nå igjen besitter, både på backer og på midtbanen kan det komme bytter. Det kan vel hende det er lurt å spare hardtarbeidende Lallana eller Milner også, og da ville jeg definitivt gikk Ojo en ny start foran Ibe. Stewart har vist at han også godt kan brukes sentralt på midtbanen. 

LES OGSÅ: Flanagan må ta treningspauser