Canós i skyene etter debuten

Tenåringen Sergi Canós fikk sine første minutter for Liverpools førstelag i ligaavslutningen.

– Jeg nøt det veldig mye. Det var de ti beste minuttene i livet mitt, forteller spanjolen til Liverpool Echo.

Det var i det 80. minutt at Canós, som har tilbrakt sesongen på lån hos Brentford i Championship, kom inn for Sheyi Ojo på The Hawthorns. 19-åringen fikk beskjed om at han var med i kamptroppen på lørdag, og han sier det kom som en overraskelse.

– Jeg har bare vært tilbake her i én uke, sier Canós, som scoret i Brentfords sesongavslutning.

– Drømmer går i oppfyllelse

– Jeg var først og fremst nervøs da jeg kom inn, men etter det følte jeg meg som et medlem av laget. Disse spillerne er utrolige, og de har tatt meg så godt imot. Jeg er veldig glad!

– Manageren sa han ønsket at jeg skulle presse og være aggressiv og påvirke kampen. Når folk sier at drømmer går i oppfyllelse, så snakker de sant. I dag gikk en av mine drømmer i oppfyllelse.

Les også: Klopp fornøyd med ungguttene

Den offensive, raske høyrekanten kom til Liverpool-akademiet fra Barcelona i 2013. Etter å ha etablert seg på de rødes U21-lag forrige sesong, ble han sendt til Brentford på nest høyeste nivå. Canós er ikke i tvil om at det har bidratt positivt på utviklingen.

– Det har hjulpet meg mye. Det ga meg et annet syn på fotballen, og hvordan man skal jobbe for å bli en Liverpool-spiller. Jeg husker debuten min for Brentford mot Leeds. Jeg forsøkte å takle, og endte opp på tribunen! Men det har vært bra for meg, forklarer han.

Lot seg inspirere av U21-kompisene

Canós var en snarvisitt innom Melwood under landslagspausen i november i fjor. Da fikk han for første gang trene foran Jürgen Klopp, selv om det kun var tre dager. Denne uka har han igjen trent med A-laget.

– Det var utrolig. Jeg har virkelig nytt det igjen den siste uka, fortsetter Canós.

19-åringen, som har erfaring på aldersbestemte spanske landslag, lot seg inspirere av å se lagkompisene fra U21-laget spille for førstelaget tidligere denne sesongen.

– Da jeg var i Brentford, var det stort å se unge spillere som Cam (Brannagan), Sheyi (Ojo), Pedro (Chirivella) og Kev (Stewart) få sine debuter. Jeg håpet at jeg en dag kunne få være med dem, og nå har dagen kommet.

Vil imponere sjefen

– Jeg har vært sulten på det siden den første dagen jeg kom til Liverpool for tre år siden. Jeg håper jeg får trene med seniorstallen mer i tiden som kommer, og vise manageren at jeg kan spille for Liverpool.

Canós påpeker at dette «har vært den beste sesongen i livet» hans. I Championship scoret han sju ganger på 38 opptredener, og han bidro i tillegg med fem målgivende pasninger.

– Jeg fikk debuten min i Championship, jeg scoret mitt første profesjonelle mål, og nå har jeg debutert for Liverpool. Jeg er veldig fornøyd, oppsummerer han.

– Jeg er tilbake til pre-season og klar for å stå på 200 prosent, konkluderer det spanske talentet.

Les også: Avisrunden: – Alt eller ingenting i Basel