Can: – Tull at treningene er grunnen til skadene

Emre Can om skadene, sitt eget spill og ambisjonene for Liverpool i nytt intervju.

Høyintensitetsspillet Jürgen Klopp ønsker å se i kamper i kombinasjon med harde treningsøkter, er blitt lansert som en av grunnene til at Liverpool har vært usedvanlig skadeutsatt i Klopps første måneder i klubben. Det mener Emre Can er feil.

– Alle trenere har sin måte å gjøre ting på. Ting forandrer seg fra trener til trener. Jeg har lest i avisen at mange av skadene har kommet av at vi «trener for hardt». Det er bare tull.

– Vi trener ikke mellom kampene i denne travle perioden. Ofte er det bare restitusjon mellom kampene, sier Can i et ferskt intervju med The Times.  

Med Liverpool-seier i søndagens batalje mot Manchester United, har lagene like mange poeng. Og Can har ikke gitt opp at Liverpool skal sikre Champions League-plass.

– Liverpool er en toppklubb, og vi burde være i topp fire. Det er definitivt vårt mål, sier 22-åringen.

– Jeg er sikker på at vi vil vinne trofeer framover, og vi kan definitivt vinne tittelen i framtiden fordi Liverpool er en så stor klubb.

– Gjør unødvendige feil

Tyskeren er tydelig frustrert over at det bare ble uavgjort mot Arsenal, selv om han var godt fornøyd med utligningsmålet på slutten. Selv om Can fikk mye ros for sin førsteomgang mot Arsene Wengers menn, er han ikke like fornøyd med egen innsats.

– Jeg tror ikke det var min beste førsteomgang. Jeg var ikke spesielt fornøyd med det jeg gjorde. Jeg gjorde noen unødvendige feil, og jeg må slutte å gjøre dem. Jeg trenger å forbedre meg og bli mer stabil, sier tyskeren.

Det er lite tvil gjennom intervjuet om at han setter stor pris på sin nye klubb, og også engasjementet fra lokalbefolkningen. Følelsen rundt Liverpool var også grunnen til at han ønsket å signere for Liverpool da de utløste utkjøpsklausulen hans på 9,75 millioner pund fra Bayer Leverkusen i 2014.

– Dette er en ordentlig familieklubb. Så rundt deg her. Folk er så nær hverandre. Hvis man trenger noe utenom fotballen hjelper folk til med en gang. De er så hyggelige her, sier Can i intervjuet som er gjort på treningsanlegget Melwood.

Can forteller i intervjuet at Jamie Carraghers sønn nå går rundt med nummer 23 på ryggen - som også faren hadde - men nå med Cans navn på drakta. 

LES OGSÅ: – Det har vært en nestensesong for oss