Coutinho til Copa América

Kun to spillere fra Premier League kom med i Brasil-troppen som skal spille Copa América i sommer.

Ikke uventet har Philippe Coutinho blitt inkludert i 23-mannstroppen som tar fatt på den prestisjetunge turneringen i juni. Roberto Firmino var inkludert i en stor bruttotropp, men fikk ikke endelig plass av landslagssjef Dunga.

Brasil-troppen bærer preg av å mangle store navn som blant andre Barcelona-angriper Neymar og Thiago Silva fra Paris Saint-Germain, og med sju spillere fra U23-landslaget er snittalderen på stallen er bare 24,9 år.

Sammen med Chelsea-spiller Willian er Coutinho den eneste fra Premier League med i troppen.

Saken fortsetter under.

– Vi tok mange faktorer med i vurderingene. Én av dem er hvordan visse spillere reagerer under press. De kommer kanskje aldri til å bli kalt opp igjen, forklarer Dunga uten å nevne navn.

Ikke i Sør-Amerika

Copa América spilles i USA i forbindelse med at det er 100 år siden turneringen ble stiftet. En avtale mellom fotballforbundene i Amerika gjør at USA, land fra Mellom-Amerika og Karibia også blir inkludert. Dette er første gang Copa América spilles utenfor Sør-Amerika.

Brasils landslag samles i Granja Comary i Rio de Janeiro søndag 22. mai, ifølge Seleção Brasileira. Sambatrøyene har vunnet turneringen åtte ganger tidligere, men ikke siden 2007.

De 15 øvrige lagene som har kvalifisert seg, er Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Haiti, Jamaica, Mexico, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, USA og Venezuela.

Turneringen sparkes i gang 3. juni, og Brasil er i gruppe med Ecuador, Haiti og Peru. Finalen spilles 26. juni.