Da Carragher møtte Suárez

Jamie Carragher har dratt til Barcelona for å besøke og intervjue Luis Suárez. Suárez «lover» å spille for Liverpool med Carra som trener.

I 2,5 år spilte de sammen. Han ene foran og han andre bak. Luis Suárez og Jamie Carragher var ikke lagkamerater så veldig lenge, men på den korte tiden opplevde de mye sammen: To managere, ett trofé, to finaler, Suárez’ rasismedom og opp- og nedturer på banen.
 
Carra og Suárez tilbragte trolig ikke så mye tid sammen utenfor banen, men det er to spillere – en tidligere og en særdeles aktiv – som respekterer hverandre høyt og som tydeligvis deler samme humor.

Møtet i Barcelona

Scouseren, sammen med noen journalister fra Daily Mail, dro til Barceolona for å møte den uruguayanske superspissen. På et lite rom på Barcas treningsfelt svarte Suárez på spørsmål om tiden i Liverpool, suksessen i Barcelona og fremtiden.
 
Intervjuet under er hentet fra DENNE Daily Mail-artikkelen.
 
Carragher: Da du ankom Liverpool var du allerede en toppspiller, men i løpet av de neste fem årene har du blitt verdens beste midtspiss. Hva er det du har forbedret?
 
Suárez: Det var en drøm å få spiller for Liverpool, men jeg ville aldri slå meg til ro med mine oppnåelser. Jeg spilte sammen med Stevie (Gerrard) og deg - og det var utrolig, men jeg ville ha enda mer. Min holdning har alltid vært at jeg skal vokse som spiller.
 
Mitt mål var å få Liverpool tilbake til Champions League.
 
 
Carragher: Nå har du spilt i Uruguay, for Groningen, Ajax, Liverpool og nå Barcelona. Hva er unikt med Barcelona?
 
Suárez: Jeg må si at jeg nyter tilværelsen mer nå. Jeg føler ikke så mye press som jeg gjorde i Liverpool og Ajax. Der føltes det noen ganger som at det var jeg som måtte gjøre det, mens her går jeg ut på banen mer avslappet. 
 
Jeg nøt Liverpool Vi lo mye. Gjorde vi ikke? Men samtidig følte jeg så mye ansvar, og det påvirket meg kanskje negativt noen ganger.
 
Carragher: Du hadde mer ansvar fordi du hadde meg der bak. Jeg vedder på at du ikke prøver å slå like mange tunneler på Gerard Pique…
 
Suárez: Nei… Men jeg prøver. 

Vil huskes for de gode tingene

Carragher: Du har hatt problemer tidligere, men det som imponerer meg er at ingen snakker om det nå fordi du er en så brilliant spiller. Er det målet - at folk skal huske deg som en god fotballspiller?
 
Suárez: Ja, det er dét jeg vil at folk skal huske. Jeg vet jeg har gjort dumme ting, og det kan jeg ikke endre, men jeg vil bli husket for de gode tingene. 
 
Saken fortsetter under

Det var Kenny Dalglish (og Damien Comolli) som hentet Suárez til Liverpool.
Carragher: Da du ikke vant Premier League ble du veldig lei deg - jeg husker at du gråt etter Crystal Palace-kampen.
 
Suárez: Det gjorde så fryktelig vondt. Vi var desperate etter å vinne serien. Jeg visste vi hadde en unik mulighet. Vi prøvde å score flere mål mot Palace, men vi lot den komme tilbake. Det knuste meg. Hvordan føltes det for deg som så på?
 
Carragher: Det var vanskelig. Jeg hadde med sønnen min på hver kamp, og selvsagt ønsket jeg for ham at Liverpool skulle vinne serien. Samtidig tenkte jeg at jeg ville bli husket for å være han som la opp for tidlig.
 
Suárez: Jeg har aldri sagt dette, men jeg mener klubben burde ha gitt deg langt mer anerkjennelse da du sluttet. Du er en av Liverpools største spillere.
 
Carragher: Nei… Forsvarsspillere telles ikke.
 
Suárez: Det beste med din siste kamp var festen etter på.

Savner Premier League

Carragher: Savner du Premier League?
 
Suárez: Ja. Jeg savner mange ting, faktisk.
 
Carragher? Hva da? Hva er forskjellen på å spille i Spania og England?
 
Suárez: Atmosfæren er annerledes. I Premier League vet man aldri hva som venter en, mens i Spania er det mer forutsigbart. Her spør man «hvor mange mål scoret Barcelona i dag?», mens i England kan alt skje.
 
Og atmosfæren på stadion er annerledes. Supporterne på Anfield var utrolige. Av og til dro jeg til Anfield uten å være i godt humør, mens under oppvarming tenkte jeg at jeg måtte score ett eller to mål eller tre mål i dag. Måten spillerne overførte det på var fantastisk.
 
Saken fortsetter under

Carragher og Luis Suárez på Anfield.
Carragher: Du kommer kanskje ikke til å avslutte karrieren i Barcelona. Når du er 31, 32 ville du likte å kommer tilbake til Premier League?
 
Suárez: Nei, jeg vil bli her lengre enn det. Dersom jeg skulle returnere til Premier League, er det kun Liverpool jeg ville gått til. Jeg ville ikke spilt for noen andre lag i Premier League. Og det ville heller ikke handlet om penger. Jeg hadde også elsket å få spille i Ajax igjen.

Scouse humor

Carragher: Så, du kan bli min første signering som Liverpool-manager?
 
Suárez: Når blir det?
 
Carragher: Når er du klar til å komme tilbake?
 
Suárez: Skal vi si tre år?
 
Carragher: Jeg får komme i gang med å ta trenerlisensen.