Dårligst av samtlige på defensive dødballer

Denne statistikken fra Premier League-sesongen er dyster lesning når man er Liverpool-supporter.

Det er selvsagt ikke noen hemmelighet at Liverpool har slitt med defensive cornere og frispark denne sesongen, men nå har PremierLeague.com laget en oversikt som viser hvor dårlig det virkelig står til.

Liverpool har sluppet inn flest mål av samtlige lag på defensive dødballer i 2015/2016 sesongen til nå.

Tilsammen står Liverpool med 11 mål i minus fra dødballer. Åtte ganger har det blitt mål imot på corner, tre ganger i frisparksituasjoner.

Swansea har sluppet inn ti mål, Bournemouth, Newcastle, Norwich står alle med 9, mens og Man City har sluppet inn 8 ganger.

Store skifter i forsvaret

Analysen viser at det på de 23 første rundene er scoret 130 mål på dødballer. 21,4 prosent av målene er dermed kommet fra faste situasjoner.

«Det er veldokumentert at Liverpool har slitt med å håndtere innlegg, og statistikken reflekterer deres manglende evne til å håndtere det effektivt».

«Å slippe inn elleve mål fra dødballer må være en en stor frustrasjon. Hvis man studerer de som har vært mest porøse, har bruken av forskjellige keepere og midtstoppere vært en rød tråd», skriver Adrian Clarke, som står bak saken.

For Liverpools del har skadene i midtforsvaret ført til nettopp mange ulike konstellasjoner.

Har scoret fem ganger 

Når det gjelder å score mål fra cornere er Liverpool høyere på lista med sine fem mål.

Aston Villa, Southampton og Everton har scoret like mange. West Bromwich, Crystal Palace, Tottenham og Bournemouth har 6 mål fra corner, mens Norwich og Manchester City begge har 7.

De som har sluppet inn færrest mål på dødballer er Crystal Palace med bare to baklengs. West Ham og Spurs har begge tre.

Baklengsmål fra dødballer

 Cornere Direkte frisparkFrisparksituasjonerTotalt
Liverpool80311
Swansea63110
Bournemouth6219
Newcastle6129
Norwich4059
Man City5038

LES OGSÅ: – Vi har hatt en prat om defensive dødballer