Deadline Day: Lite action

Ingen verken inn eller ut. Les vår oppsummering av en veldig rolig Deadline Day.

Få de siste oppdateringene i live-vinduet nederst i artikkelen.

Oppsummering kl. 00.30:

Det skjedde veldig, veldig lite spennende sett med Liverpool-øyne. Jürgen Klopp vil få nye måneder til å vurdere stallen han har, før vi forventer at det blir store forandringer til sommeren. 

Dette skjedde/skjedde ikke:

* Klubben la inn bud på Alex Teixeira tidligere i dette transfervinduet, men var ikke villig til å høyne budet til«Disney Land-priser». At klubben ikke ville strekke seg lenger var noe Jürgen Klopp stilte seg fullt og helt bak. Les sak om det her.

* Svært gode og troverdige kilder rapporterte at Liverpool hadde henvendt seg til Coventry for å kjøpe unggutten James Maddison til sommeren. Det var nok en sak vi ville få høre mer om i tiden som kommer, trodde vi. Kl. 00.15 kom Twitter-meldingen fra Norwich om at de hadde sikret seg 19-åringen, som nå lånes tilbake til Coventry for resten av sesongen.

* Watford ønsket sterkt å sikre seg Jerome Sinclair, men Liverpool avslo budene som kom, og beholder han heller ut sesongen. Liverpool Echo tror han vil forlate klubben når kontrakten går ut til sommeren.

* José Enrique fikk en mulighet til å spille mer fotball, og returnere til gamleklubben Newcastle United. Newcastle skal ikke ha vært villig til å tilby han noe annet enn en korttidskontrakt, og dermed bestemte 30-åringen seg for å bli i Liverpool til kontrakten hans går ut til sommeren.

* Det som har skjedd tidligere i dette januarvinduet er at midtstopper (eventuelt backup-spiss) Steven Caulker er lånt fra Queens Park Rangers, Marko Grujic er kjøpt og lånt tilbake til Røde Stjerne. Danny Ward, Kevin Stewart, Tiago Ilori, Sheyi Ojo, og Ryan Kent er hentet tilbake fra sine utlån. Allan er lånt ut igjen, og Ryan Fulton skal spille i Portsmouth ut denne sesongen.

* Les redaktør Torbjørn Flatins kommentar etter at overgangsvinduet stengte her.


Slik så det ut da vi fulgte de mest spennende sakene sett med Liverpool-øyne tidligere i kveld

James Maddison:

Liverpool har kontaktet Coventry om den 19 år gamle midtbanespilleren James Maddison - men om en overgang for sommeren. Det skriver Chris Bascombe i Telegraph, og Paul Joyce i Express..

Tidligere har det blitt snakket om en prislapp på £7 millioner for spilleren, når klubber som Tottenham har vært linket.

Maddison ble flyttet opp i førstelagsstallen i oktober 2013. Han har spilt 18 kamper for de lyseblå denne sesongen, og scoret to mål.

Oppdatert kl. 00.15: Dette kan vi nå se bort fra. På overtid fikk Norwich City tak i Maddison, og låner han tilbake til Coventry for resten av sesongen. En svært kort overgangssaga!

José Enrique:

En som kan komme til å forlate Liverpool i dag er José Enrique. Liverpool Echo og Guardian melder at Liverpool vil ikke stå i veien for spanjolen dersom han ønsker en retur til gamleklubben, og Newcastle er svært interessert i å få i stand en overgang.

Andy Hunter i The Guardian skriver at venstrebacken vurderer en korttidskontrakt nå. Paul Joyce følger opp med at Liverpool ikke vil kreve noen overgangssum, og vil være fornøyd med å få ham av lønningslista. Det kan også være aktuelt å betale ham ut av kontrakten.

Echo skriver at Enrique tjener £65,000 i uka - en sum Newcastle neppe er villig til å matche.

Oppdatert kl. 17.25: Newcastle vil likevel ikke prøve å sikre seg José Enrique, melder BBC. Det har så langt ikke kommet rapporter om hvorfor.

Oppdatert kl. 17.40: José Enrique ble ikke enig med Newcastle, og blir værende i Liverpool skriver James Pearce i Liverpool Echo. Dermed kan han gå gratis til en ny klubb til sommeren. 

Oppdatert kl. 18.00: Phil McNulty i BBC melder på Twitter at José Enrique ønsket seg en lengre avtale enn Newcastle var villig til å tilby. Derfor gikk overgangen i vasken.

Oppdatert kl. 18.30: José Enrique vil delta på Liverpools kveldstrening i dag, og vil stå over en overgang til Newcastle. Hans gamleklubb ønsket bare å tilby en korttidskontrakt, og 30-åringen har derfor bestemt seg for å vente til sommeren når han er Bosman-spiller. Det melder Andy Hunter i Guardian og Paul Joyce i Express.

Alex Teixeira:

Liverpool og Shakhtar Dontesk har stått langt fra hverandre i prissettingen av brasilianeren Alex Teixeira, og det har de siste dagene sett ut som en avtale er umulig å oppnå. 

Mandag morgen meldte både Daily Mail og The Guardian at Liverpool ikke har gitt opp å sikre seg angriperen før overgangsvinduet stenger ved midnatt. Men sjansene ser ut til å være små, og Sky Sport mener på sin side at det er lite sannsynlig. 

Problematiske forhandlinger

Rundt klokka 12 meldte James Pearce i Liverpool Echo at det er lite sannsynlig at det blir en avtale for brasilianeren. I tillegg skal en kinesisk klubb ha lagt inn bud på ham. 

«Det blir sannsynligvis en stille transfer deadline day for Liverpool. Jürgen Klopp er klar for å kjempe til slutten av sesongen med den eksisterende troppen.»

«Det må en dramatisk utvikling til de neste timene for at avtalen skal komme i havn», skriver Pearce med tanke på prisen på Teixeira. 

Liverpool har tidligere fått ett bud avslått av den ukrainske klubben, og Donetsk daglige leder Sergei Palkin insisterer på at utkjøpsklausulen på 70 millioner euro, i overkant av 50 millioner pund, gjelder om Liverpool skal få spilleren nå.

– Liverpool stoppet på 32 millioner euro (24 millioner pund) og 4 millioner i bonus. Dette er det siste budet som er kommet. Vårt utgangspunkt er at vi ikke vil selge Teixeira i dag. Vi vil bare selge på slutten av sesongen, har Palkin tidligere uttalt til ukrainsk TV.

«Forhandlingene har vært problematiske fordi Shakhtars pris har variert. På et tidspunkt ønsket de 60 millioner euro, så 70 millioner, og før det var det snakk om 50 millioner», skriver Pearce. 

«Liverpool var simpelthen ikke forberedt på å betale en slik sum for en spiller som ikke har spilt for landslaget». 

I dag er dagen for å finne ut om Liverpool klarer å sikre seg noen forsterkninger før vårsesongen.

Nederst i denne artikkelen vil vi følge transfer deadline day helt fram til stengetid, og holde deg oppdatert på de siste nyhetene rundt Liverpool og også de største nyhetene rundt Premier League-klubbene ellers.  

Foto øverst i saken: EuroFootball/Stringer/Getty Images

LES OGSÅ: Bekreftede overganger i Premier League

LES FORRIGE UKES RYKTEBØRS HER


LES OGSÅ: Liverpools vinterhandling de siste årene

Transfer deadline day direkte