40 mål og 11 målscorere

Liverpool-fansen har hatt flest scoringer å juble for i Premier League så langt denne sesongen.

15. des 2016 kl 13.18 Arve Vassbotten

Med onsdagens tre mål mot Middlesbrough, har Liverpool nå scoret 40 mål på sesongens 16 første Premier League-kamper.

Det er flest i serien, tre foran Arsenal og seks mål foran både ligaleder Chelsea og Manchester City.

Opp på andreplass

Selv om Liverpool og Arsenal nå begge har en målforskjell på 20 plussmål, sendte Adam Lallana med sin andre scoring Liverpool opp på andreplass igjen på grunn av flere scorede mål enn rivalen i London.

Også når man ser på antall mål scoret hjemme så er Liverpool i føringen, men deler da plassen med Chelsea. Begge har 21 hjemmemål. På bortebane står både Liverpool, Arsenal og Manchester City med 19 mål, mens Chelsea har scoret 13.

5 med over 5 mål

Hele 11 spillere har bidratt med scoringene til Liverpool i serien denne sesongen, 14 om man tar med ligacupen. En av de som ikke har scoret noen mål så langt i serien, er Daniel Sturridge. I fjor var det 17 ulike målscorere i Premier League fra Liverpool på hele sesongen.

I serien er Sadio Mané toppscorer for Liverpool med 7 mål, Lallana står nå med 6, den brasilianske duoen Philippe Coutinho og Roberto Firmino med 5, og det samme har James Milner, som har scoret alle sine mål på straffespark. Divock Origi har nå scoret fire mål i Premier League denne sesongen.

Lallana har for øvrig vært involvert i 10 mål i serien på de 14 kampene han har spilt, med 5 mål og 5 assist. Det er det samme han hadde i hele 2015-2016, da han spilte 30 kamper.

Liverpool.nos sesongstatistikk viser at Liverpool med sine 52 mål totalt denne sesongen har scoret to flere mål i andreomgangene enn i den første. Motstanderne har også scoret oftere i de siste 45 minuttene, med 12 baklengs da mot 9 i førsteomgangene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]