Før kampen:Aldri tapt en toppseriekamp for Stoke på Anfield

Liverpool har et meget godt tak på Stoke i ligasammenheng.

27. des 2016 kl 13.14 Einar Kvande

Liverpool og Stoke møtte hverandre fire ganger forrige sesong. Anfield-klubben vant begge ligakampene, og gikk videre til finalen i ligacupen etter straffespark-konkurranse i den andre semifinalen. Joe Allen, som nå er i Stoke, satte inn det avgjørende straffesparket.

Liverpool har spilt 16 Premier League-kamper mot Stoke. De røde har vunnet sju og Stoke fire. Fire kamper er altså endt med poengdeling. På Anfield har Liverpool vunnet fem og spilt uavgjort i tre av åtte kamper mot Stoke.

De røde har aldri tapt for Stoke på Anfield i en toppseriekamp. Det er blitt 42 seirer og 11 uavgjortkamper på 53 kamper i L4.

Liverpool er ubeseiret på sine siste 22 kamper på Anfield siden de tapte ligacupsemifinalen mot nettopp Stoke i januar. Dette er klubbens lengste kamprekke uten hjemmetap siden de gikk 32 kamper uten tap på Anfield fra februar 2008 til mars 2009.

Origi i scoringsform

Divock Origi har scoret i sine tre siste kamper på Anfield. Vi må tilbake til en periode fra januar til mars 2014 for å finne sist en Liverpool-spisser nettet i mer enn tre hjemmekamper på rad. Den gangen scoret Daniel Sturridge i fem hjemmekamper på rad.

Liverpool mangler fire mål på 100 ligamål under Jürgen Klopp sin ledelse. Dette er tyskerens 48. ligakamp som manager for klubben.

De røde har holdt buret rent i fem av sine siste sju kamper i alle turneringer, og fire av sine seks siste ligakamper.

Stoke-spissen Peter Crouch spilte 134 kamper for Liverpool, og gjorde 42 mål, i perioden 2005-2008.

Sidebacken Glen Johnson fikk 200 kamper på sine seks år hos Anfield-klubben. Han gjorde ni mål. Hans siste mål for Liverpool var mot nettopp Stoke i november 2014, i en kamp som de røde vant 1-0.

Statistikk: Ged Rea