Baklengsmålene i været uten Matip

Liverpools målprotokoll ser ganske annerledes ut med Jöel Matip ute av laget. Loris Karius blir også debattert etter Bournemouth-tapet.

5. des 2016 kl 19.17 Arve Vassbotten

Med Jöel Matip på laget har Liverpool sluppet inn 9 mål på 11 kamper i Premier League denne sesongen, på tre kamper uten ham er det også sluppet inn ni mål.

– Det sier mye. Han leser spillet så bra, han er sterk i lufta og jeg mener den rolige personligheten hans påvirker de rundt ham også, sier James Pearce i Liverpool Echos podcast Blood Red.

Vi i Liverpool.no har tidligere skrevet om alle stopperparene Klopp har brukt siden han tok over i Liverpool. Tallet er nå totalt 18. Og denne sesongen er det så langt brukt seks stopperpar, med Lucas og Lovren som det siste. Mot Bournemouth måtte duoen se fire baller havne i nettet bak seg.

Matip holder Lovren rolig

– Matip har fått Lovren til å se ut som en bedre spiller denne sesongen også. Og man så i går også at det var Lovrens feil som førte til straffen, som lot Bournemouth komme inn i kampen igjen. Det er synd, for jeg trodde Lovren hadde kommet forbi det, men han trengte en annen ved siden av seg til å holde ham rolig og til å ta de riktige beslutningene. Men han var dårlig, sier James Pearce i Liverpool Echos podcast Blood Red.

Han mener Lucas Leiva fikk ufortjent mye kritikk etter kampen i sosiale medier.

– Jeg synes han fikk for mye kritikk. Hvis man spør meg hvem som var dårligst av midtstopperne ville jeg sagt Lovren, sier Pearce.

Karius bør ikke vrakes til neste kamp

Loris Karius sin posisjon som førstekeeper er også tema i podcasten etter den svake forestillingen mot Bournemouth.

– Det er vanskelig å kritisere han for mye, for han er 23 år og har bare spilt ti kamper for Liverpool. Man ville ikke avskrevet en spiss etter ti kamper, og 23 år er ingen alder for en keeper. Men man kan ikke sammenligne det å spille for Mainz hver uke, med det å spille for Liverpool. Presset er noe ganske annet.

Det vil ødelegge selvtilliten hans å vrake han nå, og jeg mener han bør starte mot West HamJames Pearce, Liverpool Echo

– Det som gjør det vanskeligere for fansen - og Klopp, er at han droppet Mignolet uten at han egentlig hadde gjort noen feil denne sesongen. Hvis Karius hadde kommet inn i laget etter at Mignolet hadde gjort et par blemmer, ville folk sagt at «ja, han gjorde et par feil, men vi må ikke glemme at Mignolet var forferdelig i august». Mignolet betalte for det han ikke fikk til forrige sesong, og jeg tror Klopp hadde bestemt seg for at han trengte en ny førstekeeper. Det ble litt vanskeligere med Karius sitt håndbrudd i sommer, og Mignolet har respondert veldig bra. Han har gjort det veldig godt i ligacupen, og ikke gjort en feil. Akkurat nå ser man ikke så mange områder der man føler han er bedre. Jeg liker ikke å kritisere Karius for mye siden han er ung og trenger å få tid, men det er ikke et emne som vil forsvinne av seg selv.

– Det vil ødelegge selvtilliten hans å vrake han nå, og jeg mener han bør starte mot West Ham, men hvis han ikke kommer ut av dette raskt gir det ikke mening å fortsette å la han spille fordi man har en andremålvakt som har tatt tak etter at han ble nedgradert, mener Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]