Beale med stor tro på Juanma

Den unge spanjolen imponerte Liverpools avgåtte U23-manager.

23. des 2016 kl 12.54 Einar Kvande

Michael Beale, som starter i jobben om assistentmanager i brasilianske Sao Paulo i januar, har før avreise til Brasil uttalt seg om tilstanden ved Liverpools akademi.

– Juanma er et virkelig stort talent. Han trenger tid til å bli vant til engelsk fotball, men ut fra hva jeg har sett av ham så langt er han en veldig, veldig lovende spiller, som er annerledes enn de andre sidebackene vi har, siteres Beale av Liverpool Echo.

Juanma kom til Liverpool fra Barcelona i sommer.

– Han har en fantastisk CV. Han har vært kaptein på alle ungdomslagene til Barcelona, og har spilt for Spania. Dette er en gutt som med tiden kan utvikle seg til en veldig god spiller, slår den tidligere U23-manageren fast.

– Han ser ut som Joel Matips yngre bror

En annen sideback med en god utvikling er Trent Alexander-Arnold. 18-åringen har debutert for førstelaget denne sesongen.

– Han er veldig energisk. En atlet, men fortsatt bare en gutt. Vi har en spiller her som vi kan være stolte av. Han har vært i klubben siden han var seks år gammel. Han ser ut som en yngre bror av Joel Matip!

– Etter hvert vil han også bli sterkere og raskere. Han er allsidig og en veldig god pasningsspiller. Han trener nå med førstelaget, og manageren vil sørge for å utvikle ham.

Sakho og Ilori som stopperpar

U23-laget har i høst benyttet Mamadou Sakho og Tiago Ilori som faste midtstoppere.

– Mamadou er fortsatt til nytte for denne klubben, men vi får se om han flytter på seg i tiden som kommer. Vi kan få penger for ham som kan komme til nytte. Han har vist stor respekt for staben og spillerne på U23-laget, og har vært som en mentor for dem. Det har ikke vært noen problemer med oppførselen hans.

ER BLITT MER MODEN
ER BLITT MER MODEN  Tiago Ilori gjør det bra med U23-laget i Premier League 2.

– Vi har hatt Mamadou og Tiago Ilori, og den siste tiden også Joe Gomez i midtforsvaret. Det finnes ikke mange forsvarsspillere som er så sterke som dem på dette nivået.

– Tiago Ilori er i ferd med å bli mer moden i et trygt miljø. Jeg synes han er en strålende spiller, og jeg tror han vil bli god. Unge Joe er også en fantastisk spiller.

– Disse tre har gjort det vanskelig for Nathan Phillips, Tom Brewitt og Corey Whelan å få spilletid. Jeg synes spesielt synd på Corey, som spilte veldig bra før disse erfarne spillerne kom inn på laget. Men Corey kan også spille på begge sidebackene og i en defensiv midtbanerolle. Han er en veldig interessant spiller.

– Det U23-laget som Liverpool stilte med i Chester i forrige uke ville ha slått mange ligalag, er min påstand.

– Mike Garrity er en strålende trener

Mike Garrity har tatt over laget etter Beale på midlertidig basis.

– Mike er en strålende trener. Han er mer enn klar. Han er den treneren som har vært lengst ved akademiet. Han har jobbet på alle alderstrinn, og har sett reisen til alle disse spillerne.

Spår en lysende fremtid for Jones

Beale spår ellers en lysende fremtid for den 15 år gamle Toxteth-gutten Curtis Jones, som allerede har fått spille to kamper for U18-laget.

– Han er en spiller som kan utspille alle. Han kan spille sentralt på midtbanen, han kan spille på kantene og han kan spille i en ankerrolle på midtbanen. Vi utvikler spillere nå som kan spille i flere ulike posisjoner.

– Jeg kommer også til å holde et våkent øye med Rhian Brewster, avslutter Beale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]